Gimtadieniui ar ypatingai progai visuomet ieškome kažko išskirtinio ir labai gardaus!!! Juk norisi ne tik patiems pasilepinti, bet ir svečius nudžiuginti nekasdienišku desertu ar tortu 🍰 O jei tortą pagaminsite patys – tuomet – net neabejoju visus dar ir nustebinsite!!!
Sakysite per sudėtinga – visai ne! Nėra čia taip viskas sudėtinga, kaip atrodo😉. Tortas namuose – misija įmanoma!!!
Tad jei nusprendėte gaminti tortą sau ir savo svečiams siūlau Jums šį išskirtinio skonio, lengvą ir gaivų tortuką su varškės kremu ir žėlė gabaliukais.
Skonis Jus maloniai nustebins!!!
Reikės:
Biskvitams:
5 kiaušinių
300g cukraus
70ml aliejaus
200g miltų
2a/š kepimo miltelių
Kepimo forma 24cm skersmens
Kremui:
600ml grietinėlės 35%
2 šaukštų cukraus
0,5 citrinos sulčių
180g plombyro skonio varškės
1 pakelis vyšnių žėlė (80g) + 250ml vandens
1 pakelis apelsinų žėlė (80g) + 250ml vandens
Sirupui:
Puodelio vandens
0,5 citrinos sulčių
2 šaukštelių cukraus
Kaip gaminti:
Pirmiausia reikia išsikepti biskvitus. Biskvitus dažniausiai kepu kelias dienas prieš gaminant tortuką.
Į dubenį įmušu 5 kiaušinius, beriu 300g cukraus – plaku mikseriu ~3min (kol masė taps puri).
Tuomet į kiaušinių cukraus masę pilu 70ml aliejaus ir dar plaku mikseriu ~1min.
200g miltų sumaišau su 2 šaukšteliais kepimo miltelių ir įsijoju į dubenį su suplakta kiaušinių mase.
Viską gerai sumaišau mentele.
Biskvitų masę dalinu į tris dalis – bus trys biskvitai.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių, dedu torto kepimo formą atsegamais kraštai be dugno.
Pilu vieną dalį masės į kepimo formą, išlyginu paviršių ir šaunu į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~10-12min – viršus apačia be vėjelio. Taip iškepu 3 biskvitus.
Biskvitus kepu po vieną!!! Kuomet kepa biskvitas orkaitės durelių atidaryti negalima!!!
Iškeptus biskvitus palieku atvėsti. Jei tortuką tepu kitą dieną biskvitus dedu į spintelę ir uždengiu rankšluosčiu.
Išvirsiu želė:
Užvirinu ~500ml vandens.
Į vieną dubenėlį pilu vyšnių želė pakelį (80g) ir užpilu 250g virinto karšto vandens – maišau, kol želė ištirpsta. Kuomet žėlė atvėsta dedu į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kitame dubenėlyje paruošiu apelsinų (ar kitokią) žėlė – pakelį apelsinų žėlė (80g) užpilu 250g virinto karšto vandens – maišau, kol želė ištirpsta. Kuomet žėlė atvėsta dedu į šaldytuvą, kad sustingtų.
Pasiruošiu kremą:
Į gilesnį dubenį ar plakimo indą pilu 600ml grietinėlės (35%), įspaudžiu 0,5 citrinos sultis, beriu 2 šaukštus cukraus – plaku mikseriu, kol grietinėlė sutirštės ir cukrus ištirps.
Tuomet į išplaktą grietinėlę dedu 180g plombyro skonio varškės (jei dėsite nesaldžią varškę cukraus reikėtų įdėti daugiau).
Vėl plaku mikseriu, kol varškė susijungs su grietinėle ir bus vientisa masė 😉
Kelis šaukštus paruošto kremo atidedu torto aptepimui. Kitą paruoštą grietinėlės-varškės kremą dedu į du dubenėlius – dalinu į dvi dalis.
Į vieną dalį kremo įtarkuoju (burokine tarka) vyšnių žėlė – sumaišau. Į kitą kremo dalį įtarkuoju apelsinu žėlė – sumaišau.
Bus du pertepimai tortukui.
Pasiruošiu sirupo tortukui sulaistyti:
į puodelį vandens išspaudžiu 0,5 citrinos sulčių, beriu 2 šaukštelius cukraus – sumaišau – sirupas paruoštas.
Į torto lėkštę dedu vieną biskvitą.
Sulaistau jį keliais šaukštais citrinų sirupo.
Ant sulaistyto biskvito verčiu visą kremą su vyšnių žėlė. Kremą tolygiai paskirstau ant biskvito.
Tuomet kremą užkloju antruoju biskvitu, švelniai paspaudžiu.
Biskvitą sulaistau keliais šaukštais citrininio sirupo.
Sudedu ir tolygiai paskirstau kremą su apelsinų žėlė.
Trečiąjį biskvitą dedu ant kremo, šiek tiek paspaudžiu, sulaistau keliais šaukštais sirupo.
Peiliu sulyginu – kremo perteklių tortuko šonuose.
Taip paruoštą tortuką dedu į šaldytuvą 6val (galima ir ilgiau). Per tą laiką skoniai susimaišys, tortukas “susistovės” 😉
Tuomet jau galima puošti tortuką.
Aptepu tortuką pasiliktais keliais šaukštais kremo ir puošiu šokoladiniais saldainiais ar braškėmis – čia jau fantazijos reikalas😉
Skanaus!!!