Gaminimo laikas: 30minučių be kepimo ir laukimo laiko

Tobulo skonio, gaivus, drėgnas tortukas su švelniai juntama citrinos rūgštele. Lengvai pagaminami biskvitai, grietinėlės kremas, trintos braškės ir vaisių gabalėliai… Sunku sustot ir nepersivalyti 🙂 Šį skanumyną, gardumyną valgo net ir tie vaikai, kurie sako, kad torto nemėgsta 😊

Pabandykite – tikrai pavyks ir patiks 😉

Ingredientai

Reikės:

Biskvitams:

5 kiaušinių

300g cukraus

70ml aliejaus

200g miltų

2a/š kepimo miltelių

Kremui reikės:

800ml grietinėlės 35%

150g cukraus

1 citrinos sulčių

1pjaustyto banano + šiek tiek citrinos sulčių

1apelsino (pjaustyto be odelių)

100g smulkintų – kepintų lazdyno riešutų

6v/š trintų braškių su cukrumi

Sirupo sulaistymui :

100ml vandens

0,5citrinos sulčių

Kaip gaminti:

Pirmiausia reikia iškepti biskvitus:

Į dubenį įmušu 5 kiaušinius, beriu 300g cukraus – plaku mikseriu 2-3min – iki, kol bus puri šviesiai gelsva masė.

Tuomet pilu 70ml aliejaus – dar plaku mikseriu ~1min.

200g miltų sumaišau su 2 šaukšteliais kepimo miltelių ir įsijoju į kiaušinių-cukraus masę.

Gerai sumaišau mentele viską iki vientisos masės.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių, dedu kepimo formą (24cm skersmens) atsegamais kraštais be dugno.

Šioje formoje iš gautos masės iškepsiu 3 vienodo dydžio biskvitus. Kepu biskvitus kiekvieną atskirai: iš pradžių iškepu vieną po to kepu kitą ir taip iškepu tris biskvitus.

Taigi, į paruoštą kepimo formą pilu tračdalį tešlos, kepu įkaitintoje 180C orkaitėje ~10-15min. Kol kepa biskvitas orkaitės durelių atidaryti NEGALIMA 😉

Iškeptą biskvitą išimu iš kepimo formos ir kepu kitus biskvitus. Iškeptus biskvitus palieku atvėsti.

Pasiruošiu kremą:

Į aukštesnį dubenį pilu 800ml grietinėlės 35%, beriu 150g cukraus ir išspaustas vienos citrinos sultis – suplaku mikseriu iki standumo. Kremas paruoštas 😉

Pasiruošiu sirupą, tortuko sulaistymui:

Į puodelį ar stiklinę pilu 100ml virinto atvėsinto vandens ir įspaudžiu 0,5 citrinos sulčių – sumaišau – sirupas paruoštas!

Biskvito lakštą dedu į didesnę lėkštę ar tortinę, kurioje gaminsiu tortą.

Biskvitą pašlakstau keliais šaukštais pasiruošto citrinų sirupo.

Dedu 3 šaukštus trintų braškių su cukrumi. Aš turėjau jau paruoštų trintų barškių, jei tokių neturite sutrinkite ~150g braškių su šaukštu cukraus. Tinka ir kitokios trintos uogos su cukrumi 😉

Šiek tiek pasiruošto grietinėlės kremo (4-5v/š) atidedu į dubenėlį papuošimui.

Ant trintų braškių sluoksnio dedu pusę grietinėlės kremo – kremą tolygiai paskirstau šaukštu ar mentele.

Kubeliais supjaustau bananą ir pašlakstau jį citrinos sultimis.

Apelsiną nulupu ir išpjaustau riekelėmis taip kad neliktų odelių (išpjaunu apelsino “filė”) išpjautas riekeles supjaustau nedideliais gabalėliais.

Banano ir apelsino gabalėlius išdėlioju ant grietinėlės sluoksnio.

Dedu antrąjį biskvitą. Biskvito lakštą dedu “aukštyn kojom”, bus gražesnė torto forma. Uždėjus biskvitą švelniai delnais paspaudžiu, kad gražiai priglustų prie kremo.

Biskvitą pašlakstau keliais šaukštais citrinų sirupo.

Dedu 3 šaukštus trintų braškių su cukrumi.

Sudedu ir tolygiai paskirstau visą likusį kremą.

Ir jei norite ir mėgstate dabar galima uždėti 100g kepintų ir smulkintų lazdyno ar kitokių riešutų.

Aš naudojau 100g lazdyno riešutų, kuriuos pakepinau, nuėmiau žievelę ir susmulkinau.

Tuomet dedu trečiąjį biskvitą (taip pat “aukštyn kojom”). Švelniai paspaudžiu, kad būtų lygus paviršius.

Pašlakstau keliais šaukštais citrinų sirupo.

Šonuose išlindusį kremą sulyginu, peilio pagalba.

Paruoštas tortas keliauja į šaldytuvą mažiausiai 6 valandom! Aš laikau per naktį 😉

Ryte išimu tortuką iš šaldytuvo, sulyginu kraštus peiliu (jei reikia), aptepu atidėtu grietinėlės kremu.

Puošiu uogomis 😊.

Papuošimas dažniausiai priklauso nuo progos 😉 – galima ir visai nepuošti – skonis nuo to nepasikeis!!!

Skanaus 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti