Kam nepatinka gardus, saldus, sotus ir sveikas užkandis? Man tai patinka labai 😊

Šie javainių batonėliai patiks visiems – mėgstantiems skaniai ir sveikai pakramsnoti. Javainių batonėliai puikiai tinka vaikams į mokyklą, smagiai susivalgo kelionėje, o ir šiaip išalkus užkąsti labai gardu!

Sandarioje dėžutėje javainių batonėlius galima laikyti apie savaitę, bet man niekada nepavyko, nes po kelių dienų jų nelieka 😀

Ingredientai

Reikės:

  • 300g viso grūdo avižinių dribsnių
  • 100g riešutų mišinio
  • 100g moliūgo sėklų
  • 100g razinų
  • 1a/š cinamono
  • 0,5a/š druskos
  • 100g medaus (ar klevų sirupo)
  • 100g riešutų kremo (naudojau žemės riešutų)
  • 50g kokosų aliejaus

Kaip gaminti:

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

300g viso grūdo avižinių dribsnių, 100g riešutų mišinio ir 100g moliūgo sėklų verčiu į kepimo skardą.

Viską sumaišau.

Kepsiu įkaitintoje 160C orkaitėje ~ 15min. Viršus apačia be vėjelio.

Pakepintus riešutus ir avižinius dribsnius verčiu į dubenį.

Dedu 100g razinų.

Beriu šaukštelį cinamono, 0,5 šaukštelio druskos – sumaišau.

Sumaišiusi birius produktus dedu į šalį.

Į prikaistuvį ar nedidelį puodą keliauja 100g medaus, 100g riešutų kremo, 50g kokosų aliejaus.

Puodą kaitinu ant nedidelės ugnies, kol masė susijungs ir taps vientisa.

Tuomet pakaitintą, skystą masę pilu į dubenį, kuriame birūs, kepinti produktai.

Viską sumaišau.

Į mažesnę kepimo formą (mano 30x20cm) įtiesiu kepimo popierių.

Verčiu visą sumaišytą masę ir spaudžiant šaukštu, išlyginu paviršių.

Šaunu į įkaitintą 160C orkaitę, kepsiu ~15min, viršus apačia be vėjelio.

Po 15min traukiu kepimo skardą su būsimais batonėliais lauk iš orkaitės, palieku atvėsti 😉.

Kuomet atvėsta ir sutvirtėja, supjaustau norimo dydžio gabalėliais.

Ragaujame – LABAI gardu…

Šiuos sveikuoliškus batonėlius sandarioje dėžutėje galima laikyti savaitę, o gal ir šiek tiek ilgiau.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti