Kam nepatinka gardus, saldus, sotus ir sveikas užkandis? Man tai patinka labai
Šie javainių batonėliai patiks visiems – mėgstantiems skaniai ir sveikai pakramsnoti. Javainių batonėliai puikiai tinka vaikams į mokyklą, smagiai susivalgo kelionėje, o ir šiaip išalkus užkąsti labai gardu!
Sandarioje dėžutėje javainių batonėlius galima laikyti apie savaitę, bet man niekada nepavyko, nes po kelių dienų jų nelieka
Reikės:
- 300g viso grūdo avižinių dribsnių
- 100g riešutų mišinio
- 100g moliūgo sėklų
- 100g razinų
- 1a/š cinamono
- 0,5a/š druskos
- 100g medaus (ar klevų sirupo)
- 100g riešutų kremo (naudojau žemės riešutų)
- 50g kokosų aliejaus
Kaip gaminti:
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.
300g viso grūdo avižinių dribsnių, 100g riešutų mišinio ir 100g moliūgo sėklų verčiu į kepimo skardą.
Viską sumaišau.
Kepsiu įkaitintoje 160C orkaitėje ~ 15min. Viršus apačia be vėjelio.
Pakepintus riešutus ir avižinius dribsnius verčiu į dubenį.
Dedu 100g razinų.
Beriu šaukštelį cinamono, 0,5 šaukštelio druskos – sumaišau.
Sumaišiusi birius produktus dedu į šalį.
Į prikaistuvį ar nedidelį puodą keliauja 100g medaus, 100g riešutų kremo, 50g kokosų aliejaus.
Puodą kaitinu ant nedidelės ugnies, kol masė susijungs ir taps vientisa.
Tuomet pakaitintą, skystą masę pilu į dubenį, kuriame birūs, kepinti produktai.
Viską sumaišau.
Į mažesnę kepimo formą (mano 30x20cm) įtiesiu kepimo popierių.
Verčiu visą sumaišytą masę ir spaudžiant šaukštu, išlyginu paviršių.
Šaunu į įkaitintą 160C orkaitę, kepsiu ~15min, viršus apačia be vėjelio.
Po 15min traukiu kepimo skardą su būsimais batonėliais lauk iš orkaitės, palieku atvėsti 😉.
Kuomet atvėsta ir sutvirtėja, supjaustau norimo dydžio gabalėliais.
Ragaujame – LABAI gardu…
Šiuos sveikuoliškus batonėlius sandarioje dėžutėje galima laikyti savaitę, o gal ir šiek tiek ilgiau.
Skanaus!!!