Kakavinis pyragas be sviesto ir be kiaušinių

Lengviau pagaminamo pyrago tikrai nesu gaminusi!!!

Tereikia visus ingredientus sumaišyti viename dubenyje ir kepti pyragą😊. Ar gali būti geriau?

Pyragas labai gardus, minkštas, drėgnas, nors jam pagaminti nereikia nei kiaušinių, nei sviesto!!! Todėl šis kakavinis gardumynas gali tapti – Advento pažiba 😉 ir puikuotis ant Kūčių stalo.

Ingredientai

Reikės:

220g miltų

250ml vandens (kambario temp.)

35g kakavos

2 šaukšteliai kepimo miltelių

2 šaukšteliai vanilinio cukraus

180g cukraus

Druskos

75ml aliejaus

Glazūrai:

30g kakavos

40g cukraus pudros

1 šaukšto krakmolo (bulvių)

5-6 šaukštai šalto vandens

30g graikinių riešutų

Kaip gaminti:

220g miltų, 35g kakavos ir 2 šaukštelius kepimo miltelių persijoju į dubenį.

Beriu 2 šaukštelius vanilinio cukraus, 180g cukraus ir šiek tiek druskos – viską gerai sumaišau šluotele.

Tuomet į dubenį su visais sumaišytais sausais produktais pilu 250ml kambario temperatūros vandens ir 75ml aliejaus (naudojau saulėgrąžų aliejų).

Viską gerai sumaišau iki vientisos masės. Iš pradžių maišau šluotele po to mentele, kad gerai susimaišytų.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

Dedu torto kepimo formą 21cm skersmens atsegamais kraštais be dugno. Galima dėti formelę su dugnu ar naudoti kitokios formos kepimo formą – visaip tinka 😉.

Į formą supilu visą pyrago tešlą, sulyginu paviršių.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~45min – viršus apačia be vėjelio.

Iškepusį pyragą išimu iš orkaitės ir leidžiu šiek tiek atvėsti.

Tuomet “išlaisvinu” pyragą iš kepimo formos.

Apverčiu į lėkštę “aukštyn kojom” (kad dugnas būtų viršuje). Pyrago viršus netolygiai iškilo, todėl apversiu ir bus lygu 😊.

Nuimu kepimo popierių nuo gardumyno.

Paruošiu glazūrą:

Į dubenėlį persijoju 30g kakavos, 40g cukraus pudros ir šaukštą krakmolo (naudojau bulvių).

Gerai sumaišau šluotele.

Pilu 5-6 šaukštus šalto vandens ir vėl gerai viską sumaišau. Turi būti tiršta kakavinė masė – panaši į lydytą šokoladą. Vandens gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau, todėl nereikia pilti viso iš karto !

Gautą masę verčiu ant pyrago – glazūrą tolygiai paskirstau mentele.

Ant viršaus beriu smulkintų graikinių riešutų.

Pyragas paruoštas!!!

Skaniausias atvėsęs, bet mes neiškentėme ir ragavome dar šiltą 😋.

Labai gardu!

Skanaus gaminantiems ir valgantiems 😉.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti