Kalėdiniai meduoliai🎄

Naminiai kalėdiniai meduoliai ir būtinai Naminiai, nes namuose kepti meduoliai tikrai daug gardesni, juk gaminant įdėta daug meilės ir rankų šilumos… O kur dar namuose sklindantis kepamų meduolių kvapas… Jis gali ir kaimynus prikviesti 😃

Ingredientai

Reikės:

200g medaus

60g cukraus

100g sviesto

2 kiaušinių

500g miltų

2a/š kakavos

2a/š meduolių prieskonių

2a/š kepimo miltelių

žiupsnelio druskos

Glajui:

200g cukraus pudros

1 kiaušinio baltymo

Kalėdų laukimas užburiantis laikotarpis, bet tuo pačiu įnešantis šiokio tokio chaoso į mūsų mintis ir veiksmus. Vis skubam, lekiam taip ir galvą galima pamesti 😊 O gal šiek tiek ramybės ir susikaupimo, užsimiršimo ir daugiau gražaus laiko su artimaisiais. Štai vienas iš būdų praleisti daugiau laiko su šeimos nariais – išsikepti visiems kartu kalėdinių meduolių, juos dekoruoti ir taip ne tik skanesnių kalėdinių sausainukų išsikepti, bet kartu puikiai praleisti laiką 😉

Receptas paprastas ir nesudėtingas. Meduoliai pagaminami greitai ir paprastai. Svarbu turėti medaus (naudojau natūralų) ir prieskonių tinkamų meduoliams (cinamono, imbiero, gvazdikėlių) aš naudojau meduolių prieskonių mišinį (čia viskas viename). Miltus, kakavą ir kepimo miltelius geriausia persijoti, tuomet jie geriau susimaišo ir susijungia.

O kepant reikėtų stebėti, kad nesudegtų, nes meduoliai labai greitai kepa, o kepimo laikas priklauso nuo meduolinių sausainių storumo ir orkaitės ypatybių.

Glajumi meduolius dekoruoti reikia visai atvėsusius!

Dekoruoti patogiausia su konditeriniu maišeliu, bet aš per vėlai susigriebiau, kad neturiu jų… Tai teko kažkaip išsisukti – glajui vietoj konditerinio maišelio iš kepimo popieriaus susukau kūgio formos maišelį ir visai neblogai pavyko 😉

Iš šių produktų iškepiau keturias skardas meduolinių sausainių, tad jei Jum reikia mažiau – produktų kiekį sumažinkite 😉

Kaip gaminti:

Į prikaistuvį dedu medų, cukrų ir sviestą. Vis pamaišydama, kaitinu ant nedidelės ugnies, kol ištirps. Kai ištirpsta supilu į didesnį dubenį.

Įmušu kiaušinius ir sumaišau. Tuomet į dubenį įsijoju miltus sumaišytus su kakava, meduolių prieskoniais, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos.

Viską maišau šaukštu, kai pasidaro sunku maišyti šaukštu, minkau rankomis. Užminkau tešlą. Tešlą suvynioju į maistinę plėvelę ir dedu į šaldytuvą mažiausiai 2 val.

Po 2val išimu tešlą iš šaldytuvo. Padalinu tešlą į dvi dalis. Ant stalo beriu miltų ir iškočioju ploną ~3mm lakštą. Sausainių formelėmis išspaudžiu meduoliukus.

Dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepu įkaitintoje orkaitėje 175C ~7min (viršus apačia be vėjelio).

Glajui cukraus pudrą sumaišau su kiaušinio baltymu, turi būti tiršta masė. Glajų dedu į konditerinį maišelį ir dekoruoju meduolius.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti