Ar norėtumėt pasigaminti labai skanų, burnoje tirpstantį KARALIŠKĄ tortą su vyšniom, karameliniu ir šokoladiniu kremais? Aišku, kad norėtumėt 😀…
Tad nieko nelaukite, pasiraitokite rankoves irrr… pirmyn – Jums viskas pavyks!!!
Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad pagaminti šį tortuką labai sudėtinga… Bet tikrai taip nėra – reikia tik pradėti, ir viskas vyksta labai nesudėtingai ir gana greitai 😉.
Reikės:
Biskvitui:
5 kiaušinių
1 puodelio cukraus (300g)
75ml aliejaus
160g miltų
40g kakavos
2a/š kepimo miltelių
kepimo formos 22cm
Baltam kremui:
500g grietinėlės 35%
1,5 v/š cukraus
2 v/š citrinos sulčių
Šokoladiniam kremui (ganašui):
200ml grietinėlės 35%
100g juodojo šokolado
Karameliniam kremui:
100g sviesto
200g virto kondensuoto pieno (rududu)
400g vyšnių
3 v/š cukraus
Kaip gaminti:
Pirmiausia pagaminsiu šokoladinį kremą ir paruošiu vyšnias.
Į prikaistuvį pilu 200ml grietinėlės 35%, dedu 100g sulaužyto nedideliais gabalėliais juodojo šokolado.
Prikaistuvį dedu ant viryklės ir kaitinu ant nedidelės ugnies, kol šokoladas išsilydys ir masė taps vientisa.
Taip paruoštą šokoladinį kremą palieku atvėsti. Atvėsusį dedu į šaldytuvą – laikau kelias valandas, kol sustings. Dažniausiai palieku per naktį 😉.
Vyšnias (400g) dedu į nedidelį puodą, beriu 3 šaukštus cukraus. Vyšnios tinka šviežios ir šaldytos – svarbu, kad būtų be kauliukų!
Puodą su vyšniomis kaitinu vis pamaišant ant nedidelės ugnies, kol užvirs. Kuomet užverda, ugnį išjungiu ir palieku vyšnias atvėsti. Kai atvėsta nešu į šaldytuvą tegul poilsiauja kartu su šokoladiniu kremu.
Dabar galima kepti biskvitus 🙂.
Į dubenį įmušu 5 kiaušinius, beriu 300g cukraus – plaku mikseriu apie 3min, kol masė taps šviesiai gelsva.
Tuomet pilu 75ml aliejaus ir dar plaku 1min mikseriu.
160g miltų, 40g kakavos, 2a/š kepimo miltelių įsijoju į plaktą kiaušinių masę.
Gerai sumaišau mentele – bus tiršta tešla.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių, dedu kepimo formą (22cm) atsegamais kraštais be dugno (man taip patogiau). Pilu pusę kakavinės tešlos masės.
Iš gautos masės kepsiu du biskvitus.
Mentele išlyginu paviršių ir nešu į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~ 15-20min.
Iškepusį biskvitą traukiu lauk iš orkaitės, apipjaunu peiliu palei kepimo formos kraštą, nuimu formelę. Biskvitą perkeliu ant stalo – palieku atvėsti.
Taip pat iškepu ir kitą biskvitą.
Biskvitus palieku atvėsti. Taip iškeptus biskvitus galima laikyti spintelėje uždengus rankšluostėliu 5 dienas – tad išsikepti galima anksčiau, nebūtinai tą pačią dieną, kuomet yra gaminamas tortas.
Na ir kuomet biskvitai iškepti, vyšnios ir šokoladinis kremas atvėsę – galima gaminti tortą 😊.
Vyšnias verčiu į sietelį, kad nubėgtų skystis – skystis bus reikalingas biskvitų sulaistymui.
Į aukštesnį dubenį pilu 500ml grietinėlės 35%, beriu 1,5 šaukšto cukraus, pilu 2 šaukštus citrinos sulčių – suplaku mikseriu iki standumo.
Į suplaktą grietinėlę verčiu vyšnias be skysčio – sumaišau – vienas kremas paruoštas.
Šokoladinį kremą išimu iš šaldytuvo ir suplaku mikseriu – turi būti tiršta šokoladinė masė.
Karameliniam kremui: į dubenėlį dedu 100g minkšto sviesto ir 200g virto kondensuoto pieno (rududu ar pan.) – suplaku mikseriu iki vientisos masės – karamelinis kremas paruoštas 🙂.
Metas tortuko surinkimui!!!
Biskvitus pjaunu išilgai pusiau – bus 4 biskvito lakštai.
Vieną biskvito lakštą dedu į torto lėkštę ir sulaistau keliais šaukštais vyšnių skysčio.
Tuomet ant biskvito keliauja visas šokoladinis kremas – tolygiai paskirstau kremą – peiliu ar mentele, kaip patogiau.
Ant šokoladinio sluoksnio verčiu pusę grietinėlės kremo su vyšniom – tolygiai paskirstau.
Antrąjį biskvitą dedu ant grietinėlės sluoksnio, švelniai paspaudžiu ir sulaistau jį keliais šaukštai vyšnių skysčio.
Biskvitą paslepiu karameliniu sluoksniu – sudedu visą karamelinį kremą ir gražiai paskirstau ant biskvito.
Tuomet ant karamelinio sluoksnio dedu trečiąjį biskvitą, švelniai paspaudžiu rankomis – jį taip pat sulaistau keliais šaukštais vyšnių skysčio.
Ant biskvito sudedu visą likusį grietinėlės kremą su vyšniom, tolygiai paskirstau kremą ant biskvito.
Ir jau dabar paskutinio ketvirtojo biskvito lakšto eilė 😉.
Dedu ketvirtąjį biskvitą, švelniai paspaudžiu rankomis ir sulaistau keliais šaukštai vyšnių skysčio.
Peiliu sulyginu tortuko šonus ir nešu tortą į šaldytuvą ilsėtis – mažiausiai – 6 – 8val. Jei reikėtų pasakyti, kada šis tortas skaniausias, tai sakyčiau, kad gerą parą pabuvojęs šaldytuve!
Gerai pailsėjusį ir “susistovėjusį” tortuką galima puošti 🙂.
Kaip puošti? Jūsų pasirinkimas. Grietinėlės kremu ir trupinukais (trupiniams smulkintuvu susmulkinu kakavinius sausainius), galima puošti vaisiais ir uogomis… ir t.t Čia fantazijos reikalas 😊.
Šokoladinių drugelių video čia :https://youtu.be/9JlCeQE6ijY
Jei abejojate – neabejokite – stebėkite video ir gaminkite – tikrai pavyks!!!
Skanaus!!!