Gaminimo laikas: ~ 40 minučių

Dalinuosi labai greitai pagaminamo ir puikiai įvertinto tortuko receptu 😉.

Lengvai pagaminamas torto pagrindas iš sausainių, nesukels papildomų rūpesčių. O karamelinis sluoksnis su kriaušėmis ir puriu grietinėlės sluoksniu – tikrai maloniai nustebins visus valgytojus 😋…

Ingredientai

Reikės:

200g sausainių (gaidelis ar panašių)

100g sviesto

Skardinės karamelizuoto sutirštinto pieno (397g)

Druskos

2 kriaušių (270g)

20g sviesto

2 šaukštų cukraus

400ml grietinėlės 35%

1 šaukšto cukraus

1 šaukšto citrinos sulčių

Kaip gaminti:

200g sausainių (naudojau gaidelį) susmulkinu smulkintuvu iki smulkių trupinių.

Smulkintus sausainių trupinukus beriu į dubenį.

Išlydau 100g sviesto ir užpilu ant sausainių.

Sausainių trupinius gerai sumaišau su lydytu sviestu.

Į torto lėkštę dedu torto formą atsegamais kraštais be dugno (20cm skersmens).

Į kepimo formą verčiu sausainių trupinių ir sviesto mišinį.

Šaukštu paskirstau trupinius po visą formos dugną.

Tuomet imu stiklinę ir stiklinės dugnu spausdama suformuoju torto pagrindą ir maždaug 3cm aukščio kraštus.

Formą su torto pagrindu dedu į šaldytuvą 20-30min.

2 kriaušes (270g) nulupu, pašalinu sėklas ir supjaustau nedideliais gabalėliais (aš kriaušės puselę pjoviau išilgai pusiau ir supjausčiau nestoromis riekelėmis).

Į įkaitintą keptuvę dedu 20g sviesto.

Kuomet sviestas išsilydo, beriu 2 šaukštus cukraus.

Maišant kaitinu ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps ir taps švelniai rusvos spalvos.

Pjaustytos kriaušės keliauja į keptuvę prie lydyto cukraus.

Kaitinu ~7min ant vidutinės ugnies, vis pamaišydama.

Karamelizuotas kriaušes perkeliu iš keptuvės į lėkštę ir palieku atvėsti.

Į dubenėlį verčiu skardinę karamelizuoto sutirštinto pieno (397g).

Beriu šiek tiek druskos.

Gerai sumaišau karamelizuotą sutirštintą pieną su druska.

Karamelinis sluoksnis paruoštas 😉.

Į aukštesnį dubenį pilu 400g grietinėlės 35% – grietinėlė iš šaldytuvo (naudoju visuomet 35%, nes liesesnė taip neišsiplaka).

Beriu šaukštą cukraus, pilu šaukštą šviežiai spaustų citrinos sulčių.

Grietinėlę suplaku su cukrumi ir citrinos sultimis iki standumo.

Išimu iš šaldytuvo sustingusį torto pagrindą.

Ant sausainių pagrindo dedu visą pasiruoštą karamelinį sluoksnį. Tolygiai paskirstau šaukštu.

Karamelinį sluoksnį uždengiu atvėsusiomis karamelizuotomis kriaušėmis.

Na, o kriaušes paslėpsiu storu plaktos grietinėlės sluoksniu – dedu visą grietinėle, tolygiai paskirstau, suformuodama mini bangeles torto paviršiuje.

Nieko nelaukdama, nešu tortą bent kelioms valandoms į šaldytuvą, galima ir ilgiau ar per naktį.

Po 3-4val traukiu lauk tortą iš šaldytuvo.

Nuimu atsegamą torto formos kraštą.

Tortą papuošiu smulkintais graikiniais riešutais ir keliomis gėlytėmis 😊.

Va taip greitai, labai lengvai ir paprastai garduolis – tortukas paruoštas!!!

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti