Lietiniai blynai su varške

Ar bandėte lietinius blynus apkepti orkaitėje? Jei ne būtinai pamėginkite – aptepti sviestu ir apkepti orkaitėje lietiniai blynai pakyla į kitą lygį 😉.

Kvapnūs, minkšti viduje, su šiek tiek traškia plutele – nuostabaus skonio blyneliai!

Suvyniojau lietinius blynelius kiek kitokiu būdu, tai jiems suteikė šiokio tokio žavesio. Bet tai visai nebūtina – sulankstyti galima ir įprastai.

Ingredientai

Reikės:

120g miltų

250ml pieno

2 kiaušinių

Šaukštelio cukraus

Druskos

20ml aliejaus

Šiek tiek sviesto kepimo indui

Šaukšto lydyto sviesto blynams aptepti

360g varškės (9%)

1 šaukštas rudojo cukraus

2 šaukštai grietinės (naudojau 20%, bet riebumas nesvarbu)

Kepimo indas 28cm skersmens

Iškepiau 9 blynus

Kaip gaminti:

Į dubenį įmušu 2 kiaušinius, pilu 250ml pieno, beriu cukrų, druskos – sumaišau.

Beriu 120g miltų – sumaišau tešlą ir palieku 10min pailsėti.

Paruošiu įdarą:

Į dubenį dedu 360g varškės, 2 šaukštus grietinės, beriu šaukštą rudojo cukraus – gerai sumaišau šakute.

Įdaras paruoštas!

Po 10min į blynų tešlą pilu 20ml aliejaus – gerai sumaišau.

Kepu blynus.

Į sausą įkaitintą keptuvę pilu nepilną samtelį tešlos ir sukiodama keptuvę, paskirstau tešlą po visą keptuvę, kad būtų kuo didesnis blynas.

Kepu ant vidutinės ugnies, kai apkepa viena pusė – apverčiu ir apkepu kitą pusę.

Taip iškepu 9-10blynelių.

Į iškeptus blynelius dedu varškės įdaro suvynioju ir sudedu blynelius į sviestu išteptą kepimo indą.

Blynelius galima lankstyti įvairiausiais būdais, mano lankstymo būdą galite pamatyti video 😉

Blynus patepu šaukštu lydyto sviesto.

Uždengiu folija.

Kepu įkaitintoje 160C orkaitėje 10min uždengus foliją, po to foliją nuimu ir kepu dar 10min be folijos.

Iškeptus lietinius dedu į lėkštę ir patiekiu su grietine ir vyšnių uogiene.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti