Ar bandėte lietinius blynus apkepti orkaitėje? Jei ne būtinai pamėginkite – aptepti sviestu ir apkepti orkaitėje lietiniai blynai pakyla į kitą lygį 😉.
Kvapnūs, minkšti viduje, su šiek tiek traškia plutele – nuostabaus skonio blyneliai!
Suvyniojau lietinius blynelius kiek kitokiu būdu, tai jiems suteikė šiokio tokio žavesio. Bet tai visai nebūtina – sulankstyti galima ir įprastai.
Reikės:
120g miltų
250ml pieno
2 kiaušinių
Šaukštelio cukraus
Druskos
20ml aliejaus
Šiek tiek sviesto kepimo indui
Šaukšto lydyto sviesto blynams aptepti
360g varškės (9%)
1 šaukštas rudojo cukraus
2 šaukštai grietinės (naudojau 20%, bet riebumas nesvarbu)
Kepimo indas 28cm skersmens
Iškepiau 9 blynus
Kaip gaminti:
Į dubenį įmušu 2 kiaušinius, pilu 250ml pieno, beriu cukrų, druskos – sumaišau.
Beriu 120g miltų – sumaišau tešlą ir palieku 10min pailsėti.
Paruošiu įdarą:
Į dubenį dedu 360g varškės, 2 šaukštus grietinės, beriu šaukštą rudojo cukraus – gerai sumaišau šakute.
Įdaras paruoštas!
Po 10min į blynų tešlą pilu 20ml aliejaus – gerai sumaišau.
Kepu blynus.
Į sausą įkaitintą keptuvę pilu nepilną samtelį tešlos ir sukiodama keptuvę, paskirstau tešlą po visą keptuvę, kad būtų kuo didesnis blynas.
Kepu ant vidutinės ugnies, kai apkepa viena pusė – apverčiu ir apkepu kitą pusę.
Taip iškepu 9-10blynelių.
Į iškeptus blynelius dedu varškės įdaro suvynioju ir sudedu blynelius į sviestu išteptą kepimo indą.
Blynelius galima lankstyti įvairiausiais būdais, mano lankstymo būdą galite pamatyti video 😉
Blynus patepu šaukštu lydyto sviesto.
Uždengiu folija.
Kepu įkaitintoje 160C orkaitėje 10min uždengus foliją, po to foliją nuimu ir kepu dar 10min be folijos.
Iškeptus lietinius dedu į lėkštę ir patiekiu su grietine ir vyšnių uogiene.
Skanaus!!!