Lietiniai blyneliai

Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Minkštutėliai, skanutėliai ir lengvai pagaminami – lietiniai blyneliai su varške!!!

Jei negaminote lietinių blynų su varške – būtinai pagaminkite ir paragaukite – Labai skanu!!!

Valgome šiuos blynelius dažniausiai su uogiene, grietine ar lydytu sviestu 😉.

Ingredientai

Reikės:

2 kiaušinių
200ml pieno
1a/š cukraus
Druskos
180g varškės 9%
150g miltų
200ml vandens
30ml aliejaus

Iškepiau 13 blynelių

Kaip gaminti:

Į dubenį įmušu 2 kiaušinius.

Pilu 200ml pieno.

Beriu šaukštelį cukraus, šiek tiek druskos.

180g varškės 9% keliauja į bendrą dubenį.

Viską gerai sumaišau šluotele ar šakute, kaip patogiau.

150g miltų verčiu į dubenį – vėl viską sumaišau.

Tuomet į tešlą pilu dar 200ml vandens – sumaišau.

30ml aliejaus pilu į dubenį su tešla, sumaišau.

Palieku tešlą 10-20min pailsėti.

Po 10-20min kepu blynelius.

Į įkaitintą keptuvę pilu samtelį tešlos. Keptuvę pakilnoju, pasukioju, suformuodama keptuvėje didelį blyną.

Apkepu vieną pusę blyno ~1min ant vidutinės ugnies, po to apverčiu ir apkepu kitą pusę.

Taip iškepiau 12-13 blynelių.

Sunku tiksliai suskaičiuoti, nes bekepant blynelius – jie tiesiog išgaruoja iš lėkštės 😁.

Prie blynelių patiekiau šį kartą uogienės. Bet dažnai valgome su grietine ir uogiene, jogurtu, vaisiais arba lydytu sviestu – labai gardu.

Kepantiems skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti