Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Minkštutėliai, skanutėliai ir lengvai pagaminami – lietiniai blyneliai su varške!!!
Jei negaminote lietinių blynų su varške – būtinai pagaminkite ir paragaukite – Labai skanu!!!
Valgome šiuos blynelius dažniausiai su uogiene, grietine ar lydytu sviestu 😉.
Reikės:
2 kiaušinių
200ml pieno
1a/š cukraus
Druskos
180g varškės 9%
150g miltų
200ml vandens
30ml aliejaus
Iškepiau 13 blynelių
Kaip gaminti:
Į dubenį įmušu 2 kiaušinius.
Pilu 200ml pieno.
Beriu šaukštelį cukraus, šiek tiek druskos.
180g varškės 9% keliauja į bendrą dubenį.
Viską gerai sumaišau šluotele ar šakute, kaip patogiau.
150g miltų verčiu į dubenį – vėl viską sumaišau.
Tuomet į tešlą pilu dar 200ml vandens – sumaišau.
30ml aliejaus pilu į dubenį su tešla, sumaišau.
Palieku tešlą 10-20min pailsėti.
Po 10-20min kepu blynelius.
Į įkaitintą keptuvę pilu samtelį tešlos. Keptuvę pakilnoju, pasukioju, suformuodama keptuvėje didelį blyną.
Apkepu vieną pusę blyno ~1min ant vidutinės ugnies, po to apverčiu ir apkepu kitą pusę.
Taip iškepiau 12-13 blynelių.
Sunku tiksliai suskaičiuoti, nes bekepant blynelius – jie tiesiog išgaruoja iš lėkštės 😁.
Prie blynelių patiekiau šį kartą uogienės. Bet dažnai valgome su grietine ir uogiene, jogurtu, vaisiais arba lydytu sviestu – labai gardu.
Kepantiems skanaus!!!