Gaminimo laikas: 15min be laukimo

LABAi gardus ir LABAI greitai pagaminamas tortas, be kepimo, iš 6 ingredientų!!!

Drėgnas, minkštas, pagamintas iš meduolių, grietinės, vaisių ir riešutų. Skonis nuostabus: švelniai juntamas meduolių saldumas, vaisių gaivumas ir riešutukų traškumas!!!

Tortukas puikiai tinka bet kokiai progai, o gal ir jokios progos nereikia laukti. Pasilepinti galima ir be progos 😉. Aš šį kartą tortuką papuošiau širdelėmis, nes artėja Valentino diena!!!

Tad jei dar nenusprendėte, ką gaminsite šiai progai – meduolių tortukas – puikiausiai tiks 😉.

Ingredientai

Reikės:

500g meduolių (rinkausi riešutinius)

500g grietinės 30%

1 šaukšto cukraus pudros

Mandarino

Banano

30g graikinių riešutų

Kaip gaminti:

Į dubenį, burokine tarka sutarkuoju 500g meduolių – rinkausi riešutinius, bet tinka ir kitokie meduoliai 😉. Galima sutrupinti meduolius smulkintuvu iki stambesnių trupinių.

Į kitą dubenį verčiu 500g grietinės 30%, dedu šaukštą cukraus pudros – gerai sumaišau šluotele ar šakute. Bus skystas grietinės kremas – toks ir turi būti!!!

Supjaustau vieną mandariną nedideliais kubeliais, vieną bananą supjaustau riekelėmis, susmulkinu 30g graikinių riešutų.

Susmulkintus reikalus stumiu į šalį – jų prireiks vėliau.

Į didesnę lėkštę dedu atsegamą torto kepimo formą be dugno (20cm skersmens).

Metas sluoksniuoti tortuką 😊.

12 šaukštų meduolių trupinių beriu į formos dugną – tolygiai paskirstau ir švelniai paspaudžiu.

Ant trupinių sluoksnio keliauja 6-7 šaukštai grietinės kremo – kremą paskirstau tolygiai ant visų trupinių – bus plonytis sluoksnis – taip ir turi būti, svarbu plonu kremo sluoksniu padengti visus trupinius.

Mandarino gabalėlius išdėlioju ant grietinės kremo sluoksnio.

Sluoksniuoju toliau… vėl 12 šaukštų meduolių trupinių.

6-7 šaukštai grietinės kremo.

Pjaustytą bananą išdėlioju ant grietinės sluoksnio.

Banano riekeles paslepiu trupiniais (12 šaukštų).

Trupinius paskirstau tolygiai ir šiek tiek paspaudus, verčiu visą likusį grietinės kremą.

Dabar smulkintų graikinių riešutų eilė. Išdėlioju smulkintus riešutus ant grietinės sluoksnio.

Riešutus užkloju likusiais trupiniais.

Tortas pagamintas!!!

Ar gali būti geriau? lengviau? paprasčiau?

Man atrodo, kad ne… 😉

Dabar lieka sunkiausias ir ilgiausiai trunkantis momentas – dėti tortuką į šaldytuvą ir jame palaikyti bent 6val – geriausia palikti tortą šaldytuve per naktį ar ilgiau. Kuo ilgiau tortuką palaikysite šaldytuve, tuo jis bus gardesnis!!! Na tik ne mėnesį 😅…

Mano tortas šaldytuve ilsėjosi visą naktį, todėl… Ryte, nieko nelaukiu, traukiu skanumyną lauk iš šaldytuvo.

Peiliu apipjaunu palei torto formos kraštą, atsegu ir nuimu formelę.

Keli trupinukai gali nubyrėti, bet nieko baisaus – peiliu sulyginu ir pagražinu torto šonus ir paviršių.

Puošiu tortuką širdelėmis, nes artėja Valentino diena 😍. Jei būtų kitaip, pagražinčiau uogomis, vaisiais ar mėgstamais saldumynais…

O šiaip, galima ir visai nepuošti – skonis nuo to tikrai nepasikeis 😊.

Būtinai pasigaminkite ir paragaukite!!!

Skanaus…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti