Minkšti ir purūs blyneliai su varške

Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Nuostabiausi, minkščiausi, puriausi varškės ir kefyro blyneliai!!! Kuriuos siūlau išsikepti savaitgalio pusryčiams arba artėjančioms Užgavėnėms!!!

Jei man reikėtų rinkti skaniausiųjų blynų dešimtuką – šie tikrai būtų pirmoje vietoje😉. Tad neabejokite šie putlūs, minkštutėliai ir labai gardūs blynai patiks visiems!!!

Svarbiausia – nekepti blynelių ant didelės ugnies, nes vidus gali likti neiškepęs😊.

Ingredientai

Reikės:

100ml kefyro (2,5% riebumo)

1 šaukštelio sodos

2 kiaušinių

180g varškės 9%

1 šaukšto cukraus

120g miltų

Aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

Į dubenį pilu 100ml kefyro (naudojau 2,5% riebumo).

Beriu šaukštelį sodos ir gerai sumaišau šluotele (ar šakute). Masė pradeda šiek tiek putoti – taip ir turi būti.

Tuomet į dubenį su kefyru įmušu du kiaušinius.

Dedu 180g varškės 9%, beriu šaukštą cukraus (jei mėgstate saldžiau dėkite 2 😉).

Viską gerai sumaišau šluotele ar šakute – kaip patogiau.

Į gautą masę įsijoju 120g miltų.

Vėl viską gerai sumaišau šaukštu – bus tiršta tešla!

Paruoštą blynų tešlą palieku 10min pailsėti.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.

Ugnį sumažinu iki vidutinės.

Dviejų šaukštų pagalba į keptuvę dedu nedidelius blynelius. Kabinu nepilną šaukštą tešlos, kitu šaukštu nustumiu tešlą į keptuvę. Gautą kauburėlį šiek tiek išploninu, kiek pavyksta.

Nedidelius blynelius kepu ant vidutinės ugnies ~2min vieną pusę.

Po to blynelius apverčiu, ugnį sumažinu!!! Ir kepu dar ~3min ant silpnos ugnies!!!

Blyneliai stipriai pučiasi, todėl dedant į keptuvę reikia palikti pakankamai vietos blyneliams kilti.

Svarbu nekepti blynų ant didelės ugnies, nes vidus gali likti neiškepęs (blyneliai bus su įdaru 😊).

Iškeptus blynus dedu ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Taip iškepu visus blynelius – man pavyko iškepti 15vnt.

Valgėme blynus su uogiene ir graikišku jogurtu, o aš dar šiek tiek vaisių į lėkštę pasikviečiau 😊.

Tikrai baisiai gardūs blynai…

Dabar tikrai žinau – kad kitą kartą – ingredientų skaičių reikės padvigubinti!!!

Skanaus 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti