Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Nuostabiausi, minkščiausi, puriausi varškės ir kefyro blyneliai!!! Kuriuos siūlau išsikepti savaitgalio pusryčiams arba artėjančioms Užgavėnėms!!!
Jei man reikėtų rinkti skaniausiųjų blynų dešimtuką – šie tikrai būtų pirmoje vietoje😉. Tad neabejokite šie putlūs, minkštutėliai ir labai gardūs blynai patiks visiems!!!
Svarbiausia – nekepti blynelių ant didelės ugnies, nes vidus gali likti neiškepęs😊.
Reikės:
100ml kefyro (2,5% riebumo)
1 šaukštelio sodos
2 kiaušinių
180g varškės 9%
1 šaukšto cukraus
120g miltų
Aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
Į dubenį pilu 100ml kefyro (naudojau 2,5% riebumo).
Beriu šaukštelį sodos ir gerai sumaišau šluotele (ar šakute). Masė pradeda šiek tiek putoti – taip ir turi būti.
Tuomet į dubenį su kefyru įmušu du kiaušinius.
Dedu 180g varškės 9%, beriu šaukštą cukraus (jei mėgstate saldžiau dėkite 2 😉).
Viską gerai sumaišau šluotele ar šakute – kaip patogiau.
Į gautą masę įsijoju 120g miltų.
Vėl viską gerai sumaišau šaukštu – bus tiršta tešla!
Paruoštą blynų tešlą palieku 10min pailsėti.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.
Ugnį sumažinu iki vidutinės.
Dviejų šaukštų pagalba į keptuvę dedu nedidelius blynelius. Kabinu nepilną šaukštą tešlos, kitu šaukštu nustumiu tešlą į keptuvę. Gautą kauburėlį šiek tiek išploninu, kiek pavyksta.
Nedidelius blynelius kepu ant vidutinės ugnies ~2min vieną pusę.
Po to blynelius apverčiu, ugnį sumažinu!!! Ir kepu dar ~3min ant silpnos ugnies!!!
Blyneliai stipriai pučiasi, todėl dedant į keptuvę reikia palikti pakankamai vietos blyneliams kilti.
Svarbu nekepti blynų ant didelės ugnies, nes vidus gali likti neiškepęs (blyneliai bus su įdaru 😊).
Iškeptus blynus dedu ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Taip iškepu visus blynelius – man pavyko iškepti 15vnt.
Valgėme blynus su uogiene ir graikišku jogurtu, o aš dar šiek tiek vaisių į lėkštę pasikviečiau 😊.
Tikrai baisiai gardūs blynai…
Dabar tikrai žinau – kad kitą kartą – ingredientų skaičių reikės padvigubinti!!!
Skanaus 🙂