Labai pavojingas šis tortukas, nes pradėjus valgyti neįmanoma sustoti 😊
Švelnus, burnoje tirpstantis maskarponės-grietinėlės kremas su kondensuotu pienu. Minkšti biskvitiniai sausainiai ir daug migdolų😋 Ar gali būti tobulesnis derinys?
Ir visą šitą skanumyną, gražumyną galima LABAI lengvai pasigaminti namuose!!!

 

Ingredientai

Reikės:

  • 200g biskvitinių sausainių “Damų piršteliai”
  • 200ml virinto atvėsinto vandens
  • 20ml citrinos sulčių
  • 500g maskarponės sūrio
  • 200g grietinėlės 35%
  • 170g saldinto kondensuoto pieno
  • 40g kokoso drožlių
  • 150g blanširuotų migdolų
  • Torto forma 20cm skersmens

Jokio biskvitų kepimo! Jokių kremų virimų ar dar kažkokių sudėtingų darbų 😉 Viskas paprasta ir greita, net vaikai gali pagaminti šį tortuką!
Tortui labiausiai tinka biskvitiniai sausainiai – vadinami “Damų piršteliais”. Svarbu sausainius įmerkti į sirupą trumpam, nes jie labai geria drėgmę (jei ilgai laikysite sirupe po to tortukas bus labai šlapias). Sirupui naudojau visai atvėsusį virintą vandenį (ne karštą). Riešutus rinkausi blanširuotus migdolus, nes Rafaelo saldainiuose migdolai😊 ir jie čia labai puikiai derėjo, bet galima ir lazdyno ar kitus mėgstamus riešutus naudoti.

Kaip gaminti:

Į dubenį verčiu 500g maskarponės sūrio, pilu 200g grietinėlės (35%), 170g saldinto sutirštinto kondensuoto pieno – suplaku mikseriu – kol bus tirštas kremas.

Į kremą beriu 40g kokoso drožlių vėl suplaku mikseriu – kremas paruoštas.

Sirupui:

Į dubenėlį pilu 200ml virinto atvėsinto!!! vandens ir 20ml citrinos sulčių – sumaišau – sirupas paruoštas.

Į torto lėkštę dedu torto formą atsegamais kraštais (20cm skersmens). Prie torto formos kraštų priglaudžiu kepimo popieriaus juosteles.

Sausainius trumpam įmerkiu į sirupą ir dedu į torto formos dugną, taip padengiu visą dugną.

Dedu pusę maskarponės-grietinėlės kremo – kremą paskirstau tolygiai, paviršių sulyginu.

Ant kremo sirupe mirkyti sausainiai – sausainiais padengiu visą kremą.

Sausainius padengiu likusiu kremu – sulyginu paviršių.

Tortą uždengiu maistine plėvele ir laikau šaldytuve per naktį.

Kitą dieną atsegu ir nuimu torto formą. Nuo tortuko šonų pašalinu kepimo popieriaus juosteles.

Peiliu išlyginu ir pagražinu tortuko šonus ir paviršių.

Tortuko paviršių puošiu blanširuotais migdolais (~150g)

Skanaus 😉

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti