Ar jau nusprendėte, kokį desertą gaminsite Kalėdoms ar Naujiesiems metams?

Jei ne, tuomet skubu pasidalinti puikaus vyniotinio receptu 😉.

Minkštas, drėgnas, nepabijosiu pasigirti – tobulo skonio, “patogus” desertas!!! Greitai ir nesudėtingai pagaminamas, patogiai pjaustosi. Dar kas aktualu per šventes – labai lengvai transportuojamas (juk visi norime kažką nusivežti į svečius)🙂.

Ką čia daug ir kalbėti – reikia pasigaminti ir paragauti!!!

Ingredientai

Reikės:

3 kiaušinių

80g cukraus

1 šaukštelio vanilinio cukraus

1 šaukšto citrinos sulčių

100g miltų

Kremui:

250g maskarponės sūrio

250g rikotos sūrio

100g saldinto sutirštinto kondensuoto pieno

200g trintų braškių be cukraus

Saujos aviečių

2 puselės konservuotų persikų

50g graikinių riešutų

Kaip gaminti:

Iškepsiu biskvitą:

Į dubenį įmušu 3 kiaušinius, beriu 80g cukraus, šaukštelį vanilinio cukraus, pilu šaukštą citrinos sulčių.

Plaku mikseriu iki, kol masė taps beveik balta ir labai puri ~3-5min.

Tuomet į kiaušinių masę įsijoju 100g miltų.

Viską gerai sumaišau mentele iki vientisos masės.

Imu kepimo skardą, įtiesiu kepimo popierių.

Pilu visą biskvito masę į kepimo skardą. Mentele paskirstau tešlą per visą kepimo skardą, bus maždaug 31x34cm dydžio blynas.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~10min, viršus apačia be vėjelio (kepu, kol gražiai pagels).

Iškepusį biskvito lakštą traukiu lauk iš orkaitės.

Ant stalo tiesiu rankšluostį.

Biskvitą apverčiu ant rankšluosčio taip, kad kepimo popierius liktų viršuje, o biskvito viršus ant rankšluosčio.

Nuimu kepimo popierių.

Ant nuimto kepimo popieriaus perkeliu biskvitą (biskvito viršus turi likti apačioje).

Kartu su kepimo popieriumi susuku ritinėlį-vyniotinį ir palieku atvėsti!!!

Tuo metu einu ruošti kremo 😉

Į dubenį verčiu 250g maskarponės ir 250g rikotos sūrio, pilu 100g saldinto kondensuoto pieno.

Plaku mikseriu, kol masės gerai susimaišo, o kremas tampa tirštas – ilgai plakti tikrai nereikia 🙂.

Sutrinu 200g braškių, cukraus nedėjau (mano braškės šaldytos, jas atšildžiau ir sutryniau blenderiu (tinka ir kokteilinė iš bėdos šakutė).

Supjaustau 2 konservuotų persikų puseles ir pasiruošiu saujelę aviečių (galima nedėti😉).

Vaisius ir uogas rintis galima ir kitokius, bet man toks derinys patiko 😊.

Atvėsintą biskvito vyniotinį išvynioju – geroji biskvito pusė (viršus) lieka apačioje!!!

Ant biskvito dedu trintas braškes, tolygiai paskirstau ant viso lakšto.

Maskarponės – rikotos kremas keliauja ant trintų braškių sluoksnio. Kremą tolygiai paskirstau ant biskvito, palikdama tolimiausią kraštelį ~5cm be kremo (kai susuksiu vyniotinį, kad kremas neišlįstų 😉).

Ant viso kremo išdėlioju pjaustytus persikus, avietes.

Beriu dar ~50g smulkintų graikinių riešutų.

Dabar jau galima suvynioti vyniotinį…

Pakeliu kraštelį su kepimo popieriumi ir pradedu vynioti vyniotinį, lengvai paspaudžiant susuku ritinėlį – kraštas turi likti apačioje.

Perkeliu vyniotinį ant lentelės ir dedu į šaldytuvą, jei bijote, kad prisigers kvapų – suvyniokite desertą į kepimo popierių ar plėvelę.

Šaldytuve laikau mažiausiai 3val – galima ilgiau 😉.

Prieš patiekiant vyniotinį apibarstau cukraus pudra.

Labai gardu!!!

Skanaus😋

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti