Ar jau nusprendėte, kokį desertą gaminsite Kalėdoms ar Naujiesiems metams?
Jei ne, tuomet skubu pasidalinti puikaus vyniotinio receptu 😉.
Minkštas, drėgnas, nepabijosiu pasigirti – tobulo skonio, “patogus” desertas!!! Greitai ir nesudėtingai pagaminamas, patogiai pjaustosi. Dar kas aktualu per šventes – labai lengvai transportuojamas (juk visi norime kažką nusivežti į svečius)🙂.
Ką čia daug ir kalbėti – reikia pasigaminti ir paragauti!!!
Reikės:
3 kiaušinių
80g cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 šaukšto citrinos sulčių
100g miltų
Kremui:
250g maskarponės sūrio
250g rikotos sūrio
100g saldinto sutirštinto kondensuoto pieno
200g trintų braškių be cukraus
Saujos aviečių
2 puselės konservuotų persikų
50g graikinių riešutų
Kaip gaminti:
Iškepsiu biskvitą:
Į dubenį įmušu 3 kiaušinius, beriu 80g cukraus, šaukštelį vanilinio cukraus, pilu šaukštą citrinos sulčių.
Plaku mikseriu iki, kol masė taps beveik balta ir labai puri ~3-5min.
Tuomet į kiaušinių masę įsijoju 100g miltų.
Viską gerai sumaišau mentele iki vientisos masės.
Imu kepimo skardą, įtiesiu kepimo popierių.
Pilu visą biskvito masę į kepimo skardą. Mentele paskirstau tešlą per visą kepimo skardą, bus maždaug 31x34cm dydžio blynas.
Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~10min, viršus apačia be vėjelio (kepu, kol gražiai pagels).
Iškepusį biskvito lakštą traukiu lauk iš orkaitės.
Ant stalo tiesiu rankšluostį.
Biskvitą apverčiu ant rankšluosčio taip, kad kepimo popierius liktų viršuje, o biskvito viršus ant rankšluosčio.
Nuimu kepimo popierių.
Ant nuimto kepimo popieriaus perkeliu biskvitą (biskvito viršus turi likti apačioje).
Kartu su kepimo popieriumi susuku ritinėlį-vyniotinį ir palieku atvėsti!!!
Tuo metu einu ruošti kremo 😉
Į dubenį verčiu 250g maskarponės ir 250g rikotos sūrio, pilu 100g saldinto kondensuoto pieno.
Plaku mikseriu, kol masės gerai susimaišo, o kremas tampa tirštas – ilgai plakti tikrai nereikia 🙂.
Sutrinu 200g braškių, cukraus nedėjau (mano braškės šaldytos, jas atšildžiau ir sutryniau blenderiu (tinka ir kokteilinė iš bėdos šakutė).
Supjaustau 2 konservuotų persikų puseles ir pasiruošiu saujelę aviečių (galima nedėti😉).
Vaisius ir uogas rintis galima ir kitokius, bet man toks derinys patiko 😊.
Atvėsintą biskvito vyniotinį išvynioju – geroji biskvito pusė (viršus) lieka apačioje!!!
Ant biskvito dedu trintas braškes, tolygiai paskirstau ant viso lakšto.
Maskarponės – rikotos kremas keliauja ant trintų braškių sluoksnio. Kremą tolygiai paskirstau ant biskvito, palikdama tolimiausią kraštelį ~5cm be kremo (kai susuksiu vyniotinį, kad kremas neišlįstų 😉).
Ant viso kremo išdėlioju pjaustytus persikus, avietes.
Beriu dar ~50g smulkintų graikinių riešutų.
Dabar jau galima suvynioti vyniotinį…
Pakeliu kraštelį su kepimo popieriumi ir pradedu vynioti vyniotinį, lengvai paspaudžiant susuku ritinėlį – kraštas turi likti apačioje.
Perkeliu vyniotinį ant lentelės ir dedu į šaldytuvą, jei bijote, kad prisigers kvapų – suvyniokite desertą į kepimo popierių ar plėvelę.
Šaldytuve laikau mažiausiai 3val – galima ilgiau 😉.
Prieš patiekiant vyniotinį apibarstau cukraus pudra.
Labai gardu!!!
Skanaus😋