Gaminimo laikas: ~1val be kepimo

Saldumynų mėgėjams!!! Pats skaniausias snikers tortukas – karameliniai biskvitai pertepti šokolado sluoksniu, grietinėlės ir karamelės kremais 😉

Pagaminti nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio!

Jei tortas “neklauso” surinkite jį formoje, kurioje kepėte biskvitus, taip bus lengviau 😉

O kaip papuošite tortuką Jūsų fantazijos reikalas. Aš dažniausiai aptepu tortuką sviestiniu kremu (100g sviesto+50g cukraus pudros), dekoruoju šokoladiniais nubėgimais – receptas čia https://www.youtube.com/watch?v=QPLr2Yqv7Qs ir puošiu vaisiais, uogom ar saldumynais.

Ingredientai

Reikės:

Biskvitams:
2 kiaušiniai
180g cukraus
180g rududu kondensuoto pieno
220g grietinės 20%(gali būti riebesnė)
250g miltų a/r
30g kepimo miltelių

Šokolado sluoksniui:
100g juodojo šokolado
50ml pieno

Karameliniam pertepimui:
100g sviesto
200g karamelizuoto kondensuoto pieno (rududu)
100g kepintų smulkintų žemės riešutų

Grietinėlės pertepimui:
400g grietinėlės 35%
50g cukraus

Sulaistymui: balintos kavos be cukraus

Kaip gaminti:

Iškepu karamelinius biskvitus (galima iškepti kelias dienas prieš gaminant tortuką, laikyti uždengtus rankšluostėliu spintelėje).

Į dubenį įmušu 2 kiaušinius, beriu 180g cukraus, dedu 180g virto kondensuoto pieno rududu, 220g grietinės (20% ar riebesnės), įsijoju miltus (250g) sumaišytus su kepimo milteliais (30g).

Viską suplaku mikseriu iki vientisos masės.

Iš pasiruoštos masės iškepsiu 2 biskvitus.

Kepimo formą atsegamais kraštais be dugno (21cm skersmens) dedu į kepimo skardą ant kepimo popieriaus.

Į kepimo formą pilu pusę karamelinės masės.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~20min viršus apačia be vėjelio.

Kuomet iškepa vienas biskvitas kepu kitą.

Palaukiu, kol biskvitai atvės!

Pasiruošiu kavą biskvitų sulaistymui: puodelyje užpilu kavą, pilu pieno, cukraus nereikia – palieku atvėsti.

Pasiruošiu kremų mases:

Į dubenėlį dedu 100g juodojo šokolado, pilu 50ml pieno – ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje – ištirpinu šokoladą ir pieną iki vientisos masės.

Šokolado sluoksnis paruoštas!

Į didesnį dubenį ar plakimo indą pilu 400ml grietinėlės (35%), beriu 50g cukraus – plaku mikseriu, kol grietinėlė išsiplaks – masė bus tiršta.

Grietinėlė paruošta!

Karameliniam petrepimui: į dubenį dedu 200g karamelizuoto kondensuoto pieno rududu ir 100g sviesto (kambario temperatūros) – suplaku mikseriu iki vientisos masės.

Į karamelinį pertepimą dedu 100g kepintų ir smulkintų žemės riešutų – viską sumaišau.

Karamelinis kremas paruoštas!

Surinksiu tortuką:

Atvėsusius biskvitus pjaunu pusiau bus 4 biskvitai.

Biskvitą dedu ant padėkliuko ar į torto lėkštę.

Sulaistau biskvitą 3-4 šaukštais balintos kavos.

Kelis šaukštus tirpinto šokolado-pieno masės tepu ant biskvito (aptepu visą biskvitą).

Tuomet ant šokoladinio sluoksnio dedu pusę plaktos grietinėlės kremo – grietinėlę paskirstau tolygiai ant biskvito.

Ant grietinėlės dedu antrąjį biskvitą.

Biskvitą sulaistau balinta kava, aptepu keliais šaukštais šokoladinio kremo ir sudedu visą karamelinį kremą su riešutais – kremą tolygiai paskirstau ant biskvito.

Ant karamelinio sluoksnio dedu trečiąjį biskvitą, jį sulaistau keliais šaukštais balintos kavos, aptepu likusiu šokolado kremu, sudedu ir tolygiai paskirstau likusią grietinėlę.

Paskutinį biskvito lakštą dedu ant viršaus – sulaistau keliais šaukštais balintos kavos, švelniai paspaudžiu tortuko viršų. Peiliu palyginu šonuose išlindusį kremą.

Taip paruoštą tortą dedu į šaldytuvą maždaug 12val. (galima ir ilgiau).

Po 12val puošiu ir ragauju tortuką 😉

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti