Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Arba braunis su moliūgu arba brownie – kaip pavadinsi – tikrai nepagadinsi 😊.

Ir visai nereikia mandro pavadinimo šiam pyragui, nes pyragas tobulo – mandro skonio 😃.

O pagaminamas labai greitai ir visai paprastai. Jei neturite ar nemėgstate moliūgo vietoj jo naudokite cukiniją – pyragas bus dar drėgnesnis!

Ingredientai

Reikės:

250g moliūgo (šviežio)

3 kiaušinių

50g cukraus

1 šaukštelio vanilinio cukraus

70g sviesto

šiek tiek druskos

120g miltų

50g kakavos

1,5 šaukštelio kepimo miltelių

120g pieniško šokolado

Kaip gaminti:

Į dubenį įmušu 3 kiaušinius.

Beriu 50g cukraus, šaukštelį vanilinio cukraus ir 1/4 šaukštelio druskos.

Garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje išlydau 70g sviesto 😊.

Atvėsintą lydytą sviestą pilu į bendrą dubenį (prie kiaušinių, cukraus ir druskos).

Masę plaku mikseriu ~1min.

Tuomet dubenyje sumaišau 120g miltų, 50g kakavos ir 1,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Gautą sausą miltų, kakavos ir kepimo miltelių mišinį įsijoju į skystą masę.

Viską gerai sumaišau iki vientisos tirštos masės. Bus klampi labai tiršta masė 🙂.

Smulkiai supjaustau ~120g pieniško šokolado.

Smulkintą šokoladą verčiu į dubenį prie tešlos.

Gerai sumaišau, kad šokoladas tolygiai pasiskirstytų tešloje.

~250g šviežio moliūgo sutarkuoju smulkesne nei burokinė tarka (jei tokios neturite – tinka ir burokinė).

Jei vietoj moliūgo naudosite cukiniją – tarkuokite ją burokine tarka.

Tarkuotą moliūgą verčiu į bendrą dubenį ir vėl viską gerai sumaišau.

Naudosiu kepimo formą 20cm skersmens atsegamais kraštais.

Į kepimo formos dugną įtiesiu kepimo popierių, užsegu formos kraštelį.

Pilu visą šokoladinę tešlą į pasiruoštą kepimo formą.

Mentele sulyginu paviršių.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~50-60min, viršus apačia be vėjelio.

Kepdamas pyragas pakyla nedaug , viršus sutrūkinėja – taip ir turi būti 🙂.

Iškepusį pyragą traukiu lauk iš orkaitės.

Peiliu apipjaunu palei kepimo formos kraštą ir nuimu atsegamą žiedą.

Tuomet palaukiu, kol pyragas šiek tiek atvės…

Metas ragauti 😋.

Labai gardus, minkštas, drėgnas – toks – koks ir turi būti šokoladinis pyragas – braunis…

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti