Gaminimo laikas: 15minučių, be laukimo laiko ;)

Dalinuosi receptu – kaip pagaminti LABAI gardų šokoladinį tortą? 😊

Tortas be orkaitės! Lengvai ir greitai pagaminamas!!! Skaniausias šokoladinis tortas! Jei norite mėgautis nuostabaus skonio tortu, bet nenorite ilgai sukiotis virtuvėje – šis tortukas kaip tik Jums.

Tortui nereikia kepti biskvitų ar plakti grietinėlės 😉

Viskas labai paprasta ir nesudėtinga, o rezultatas – tikrai nustebins!!!

Ingredientai

Reikės:

400g sviestinių sausainių

400ml grietinėlės 35%

200g pieniško šokolado

150g juodojo šokolado

200g lazdyno riešutų (galima kitokių)

Papuošimui:

100g juodojo šokolado

50g pieno

saujelė smulkintų kepintų pistacijų

Torto forma 20cm skersmens

Kaip gaminti:

Į didesnį dubenį nedideliais gabalėliais sutrupinu (rankomis) 400g sviestinių sausainių.

200g lazdyno riešutų verčiu į sutrupintus sausainius – sumaišau.

400ml 35% grietinėlės pilu į nedidelį puodą ar prikaistuvį.

Į grietinėlę dedu 200g pieniško ir 150g juodojo šokolado gabalėlių (šokolado plyteles sulaužiau rankomis).

Prikaistuvį dedu ant viryklės – kaitinu ant nedidelės ugnies, kol šokoladas ištirps.

Kuomet šokoladas ištirpsta, pilu grietinėlės-šokolado masę ant sutrupintų sausainių.

Viską gerai sumaišau!

Imu kepimo formą atsegamais kraštais (20cm skersmens). Ant dugno įtiesiu kepimo popierių, užsegu kraštus.

Suverčiu visą sausainių-šokolado-riešutų masę į paruoštą formą ir kruopščiai suspaudžiu šaukštu.

Uždengiu formą maistine plėvele, dedu į šaldytuvą ~6val.

Per šį laiką tortukas “susigulės” ir sustings.

Po 6val (šaldytuve gali būti ir ilgiau) išimu tortuką iš šaldytuvo. Peiliu apipjaunu palei formelės kraštą, nes tortukas prikimba prie kepimo formos, nuimu formos kraštą. Uždedu torto lėkštę ant torto viršaus ir apverčiu tortuką “aukštyn kojom” į lėkštę. Nuimu kepimo popierių ir papuošiu tortuką.

Į dubenėlį dedu 100g juodojo šokolado, pilu 50ml pieno.

Dubenėlį dedu ant garų vonelės ir kaitinu, kol šokoladas ištirpsta ir masė tampa vientisa.

Paruoštą masę pilu ant tortuko, peiliu tolygiai paskirstau ant viso paviršiaus. Šokoladas gražiai pasiskirsto ant tortuko viršaus ir nubėga per tortuko šonus 😉

Ant tortuko viršaus beriu smulkintų pistacijų (ar kitokių riešutų).

Tortuką nešu į šaldytuvą ~10min, kad šokoladas sustingtų.

Kuomet papuošimas sustingsta, tortuką galima ragauti!

Labai skanu – įsidėkite didesnį gabalėlį 😋

Skanaus!!!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti