Tailandietiška sriuba su krevetėmis

Ar Jums taip nebūna, kad norite kažko jaukaus, gardaus ir sušildančio? Turbūt daugeliui būna… ypač, kai už lango toks žvarbus ir šaltas oras. Tad, kol pavasaris nelepina mūsų geru oru, siūlau pasišildyti iš vidaus 😉 ir pasigaminti šią aštraus ir nuostabaus skonio tailandietišką sriubą su krevetėmis, kokosų pienu ir ryžiais.

O ją paruošti visai paprasta ir nesudėtinga!!! Tad jei mėgstate krevetes ir norite greitai pagaminamos gardžios sriubos – ši sriuba kaip tik Jums!!!

Ingredientai

Reikės:

150g basmati ryžių (nevirtų)

350ml vandens

300g virtų lukštentų krevečių

2 šaukštų sviesto

pipirų + druskos

70g svogūno

2 skiltelių česnako

170g paprikos

1 čili pipiras

šaukštelis sviesto

1 šaukštas tarkuoto imbiero

2 šaukštai raudonosios kario pastos

800ml daržovių sultinio

Skardinė kokosų pieno (400ml)

1 žaliosios citrinos sulčių

Saujos kalendros (nebūtinai)

Į sriubą dėjau virtus basmati ryžius, bet juos galite pakeisti virtais ryžių ar ramen makaronais. Iš daržovių naudojau papriką ir svogūną, bet puikiai tinka morkos, brokoliai, pievagrybiai… Krevetes rinkausi virtas, bet galite naudoti šviežias (reikia išlukštenti), lukštentas, šaldytas (reikia atšildyti). Jei neturite žaliosios citrinos, išspauskite ~0,5 geltonos citrinos sulčių. O kalendra kiekvieno pasirinkimas – galima jos visai nedėti😉

Kaip gaminti:

Išverdu 150g basmati ryžių:

150g ryžių beriu į puodą, užpilu 350ml vandens – kuomet puodas užverda, ugnį sumažinu iki minimumo, sandariai uždengiu dangtį ir verdu 8min. Po to ugnį išjungiu ir palieku puodą dar ~8min pastovėti. Ryžiai išvirti.

Į įkaitintą keptuvę dedu 2 šaukštus sviesto ir verčiu 300g virtų lukštentų krevečių. Beriu druskos, pipirų – sumaišau.

Krevetes kepu ~1min ant vidutinės ugnies, po to apverčiu ir kepu ~1min kitą pusę.

Apkeptas krevetes išimu iš keptuvės.

Į tą pačią keptuvę dedu kubeliais pjaustytą svogūną (70g), smulkintas 2 skilteles česnako, kubeliais pjaustytą papriką (170g) ir pjaustytą čili pipirą. Dar įdėjau šaukštelį sviesto.

Vis pamaišydama, kepinu daržoves ant vidutinės ugnies ~5min.

Po 5 min į keptuvę dedu 1 šaukštą tarkuoto imbiero – sumaišau ir kepu ~1min (ant vidutinės ugnies).

Tuomet 2 šaukštus raudonosios kario pastos dedu į keptuvę (galima dėti mažiau – čia jau skonio reikalas) – sumaišau – dar minutė ir daržovės paruoštos.

Į puodą pilu 800ml daržovių sultinio (gaminau ir ekologiškų kubelių).

Skardinę kokosų pieno (400ml) pilu į sultinį.

Pakepintas daržoves verčiu į puodą – viską sumaišau.

Kuomet puodas užverda, ugnį sumažinu, uždengiu dangtį ir virsiu ant silpnos ugnies ~8-10min.

Po 10min į puodą dedu virtus ryžius – sumaišau.

Kepintas krevetes verčiu į sriubos puodą.

Išspaudžiu žaliosios citrinos sultis ir supilu į sriubą.

Į puodą beriu saujelę smulkintos šviežios kalendros (nebūtinai).

Viską sumaišau!

Sriuba paruošta 😉

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti