Skanus ir lengvai pagaminamas tortas skaičiai !!!

Vietoj skaičių galima gaminti raides ar kitokias norimas formas. Be skaičių ir raidžių gaminau Opel mašinos ženklą, Kalėdinę eglutę – nešiau dovanų 😊. Tad čia jau fantazijos reikalas, kokį piešinį sugalvosite ir kaip papuošite pagamintą tortą.

Ingredientai

Reikės:

50g sviesto

100g cukraus

100g medaus

1 kiaušinio

1 šaukštelio kepimo miltelių

320g miltų

Pertepimui:

500g grietinėlės 35%

500g maskarponės sūrio

100g cukraus pudros

1 citrinos sulčių

50g graikinių riešutų

Kaip gaminti:

Pirmiausia pasigaminsiu torto lakštus.

Į dubenį beriu 100g cukraus, dedu 50g minkšto sviesto, 100g medaus.

Dubenį su cukrumi, sviestu ir medumi dedu ant garų vonelės – maišau, kol visi produktai susimaišys iki vientisos masės.

Tuomet į masę įmušu kiaušinį – vėl sumaišau.

Į gautą masę įsijoju 320g miltų sumaišytų su vienu šaukšteliu kepimo miltelių.

Viską maišau šaukštu ar mentele.

Kuomet pasidaro sunku maišyti, pradedu minkyti tešlą rankomis. Užminkyta tešla neturi būti kieta, bet neturi būti ir labai minkšta. 😉

Tešlą dalinu į 4 dalis – bus keturi lakštai.

Kad skaičiai būtų dailesni nusipiešiu juos ant lapo popieriaus, iškerpu – bus skaičių iškarpos 😉. Skaičių aukštis 26cm plotis 18cm. Jei skaičiai ar raidės bus mažesni, dalinkite tešlą į 6 dalis ir paruoškite daugiau skaičiukų, bus aukštesnis tortukas.

Ant stalo dedu kepimo popieriaus lapą. Pabarstau miltų. Dedu vieną tešlos gabalėlį.

Kočėlą apibarstau miltais ir iškočioju ploną maždaug 26×18 cm dydžio lakštą. Dedu ant jo skaičiaus “iškarpą”, peiliu išpjaunu skaičių. Skaičių subadau šakute.

Taip pasiruošiu visus skaičius. Pasiruošiu visus tešlos skaičius iš karto, nes lakštai greitai kepa.

Kepsiu torto paplotėlius po vieną įkaitintoje 180C orkaitėje ~5min – viršus apačia be vėjelio. Dedu į kepimo skardą su tuo kepimo popieriumi ant kurio ir yra paruoštas skaičius.

Iškepusius skaičius dedu ant lygaus paviršiaus ir palieku atvėsti. Aš dažniausiai šį darbą darau vakare, o tortą gaminu kitą dieną. Bet galima viską gaminti iš karto, tik reikia palaukti, kol torto papločiai visai atvės 😊.

Kremui 500g grietinėlės 35%, 500g maskarponės ir 100g cukraus pudros dedu į gilesnį dubenį.

Įspaudžiu vienos citrinos sultis – viską suplaku mikseriu iki standaus kremo konsistencijos.

Kremas paruoštas!

Kremui ant torto lakštų paskirstyti naudojau konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu.

Kremą sudedu į konditerinį maišelį.

Torto lakštus (40) – du skaičius dedu ant torto padėklo.

Ant skaičių tolygiai spaudžiu pasiruošto kremo bokštelius ( bus gražūs žvaigždutės formos bokšteliai). Dviem skaičiams sunaudojau pusę viso pasiruošto kremo.

Ant kremo beriu ~50g smulkintų graikinių riešutų.

Tuomet kremą ir riešutus uždengiu kitais torto lakštais.

Švelniai paspaudžiu, kad lakštai lygiai priglustų prie kremo.

Ant skaičių tolygiai paskirstau likusį kremą – išdėlioju kremo bokštelius 😉.

Liko tik papuošti tortuką!

Dažniausiai tortuką puošiu gyvomis gėlėmis (jas reikėtų nuplauti ir nusausinti) uogomis, saldumynais – gražu ir skanu😊.

Štai taip nesudėtingai ir lengvai galima paruošti tortuką!

Pabandykite – tikrai pavyks, o skonis – pasakiškas…

Skanaus!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti