Gaminimo laikas: 30 minučių be laukimo laiko
O gal savaitgaliui greitai ir lengvai pagaminamo tortuko? 😊
Gardus, burnoje tirpstantis skanumynas su gaiviu rikotos sūrio – grietinėlės kremu ir ryškiu vyšnių pertepimu!
Tortas su “damų pirštelių” sausainiais, todėl biskvito kepti nereikia!!!
Svarbu: sausainius mirkyti atvėsusioje kavoje – mirkyti labai trumpai – tik trumpam panardinti ir greitai išimti, kad neištirptų ir nebūtų košė 😉
Ingredientai

Reikės:

500g vyšnių (naudojau šaldytas atitirpintas)
2v/š cukraus
1,5v/š kukurūzų krakmolo
400ml grietinėlės
120g saldinto kondensuoto pieno
500g rikotos sūrio
400ml stipresnės kavos
200g sausainių “damų piršteliai”
Kakavos papuošimui

Kaip gaminti:

500g šaldytų vyšnių atitirpinu ir verčiu į puodą.

Puodą dedu ant viryklės, beriu 2 šaukštus cukraus, 1,5 šaukšto kukurūzų krakmolo – sumaišau ir verdu ant silpnos ugnies, vis pamaišydama, kol sutirštės.

Sutirštėjusį vyšnių įdarą palieku atvėsti.

Į didesnį puodelį ~400ml pasiruošiu stipresnės kavos. Kavą palieku atvėsti, nes kavoje mirkysiu sausainius.

Į gilesnį dubenį pilu 400ml grietinėlės 35%, 120g saldinto sutirštinto pieno – suplaku mikseriu iki standumo.

Tuomet prie suplaktos grietinėlės verčiu 500g rikotos sūrio – mikseriu sujungiu abi mases – plakti ilgai nereikia, svarbu, kad masės susijungtų.

Kremas paruoštas.

Į torto lėkštę dedu kepimo formą (22cm skersmens) atsegamais kraštais be dugno.

Torto pagrindui ir viduriniam sluoksniui naudosiu 200g “damų pirštelių” sausainių – 100g pagrindui ir 100g viduriniam sluoksniui.

Sausainius po vieną merkiu trumpam į atvėsusią kavą ir dedu į formos dugną – taip suformuoju torto pagrindą.

Svarbu!!! Sausainius į kavą įmerkti tik trumpam, nes kitaip jie prisigers daug kavos, bus per daug minkšti, o tortukas gali praskysti.

Ant suformuoto pagrindo dedu pusę pasiruošto kremo. Kremą tolygiai paskirstau ant sausainių.

Dabar atvėsusio vyšnių įdaro eilė. Tik vyšnių įdaras turi būti visai atvėsęs!!!

Sudedu visą vyšnių įdarą ir tolygiai paskirstau ant kremo.

Ant vyšnių įdaro dedu vidurinį sausainių sluoksnį.

Sausainį trumpam merkiu į kavą ir dedu į torto formą. Taip sudedu visus likusius sausainius, suformuoju vidurinį sluoksnį, kuris bus vietoj biskvito 😉

Tuomet ant sausainių sluoksnio sudedu ir tolygiai paskirstau visą likusį kremą.

Tortuką uždengiu maistine plėvele ir dedu į šaldytuvą mažiausiai ~4val, galima ir ilgiau. Aš gaminau tortą vakare, tai laikiau šaldytuve per naktį.

Ryte išėmiau paruoštą tortą iš šaldytuvo, nuėmiau maistinę plėvelę ir atsegamą torto formą.

Peiliu sulyginau tortuko šonus.

Šaukštą kakavos beriu ant torto paviršiaus (kakavą sijojau per sietelį, taip gražiau).

Dar orchidėjos žiedas pasiprašė į torto papuošimus 😊 – nes tai buvo gimtadienio tortas… Orchidėjos žiedo tikrai nevalgėme!!!

Drąsiai galiu rekomenduoti šį tortą, nes skonis sužavėjo visus svečius!!! O pagaminti visai paprasta ir lengva, tikrai pavyks nors ir niekada negaminote jokio torto!!!

Gaminantiems skanaus 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti