Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Vis dažniau aplankantis lietus, taip ir kviečia namuose įjungti orkaitę ir… kepti pyragą… O vėliau jaukiai įsitaisius gurkšnoti šiltą arbatą su gabalėliu gardaus pyrago.
Štai tokį gardų ir greitai pagaminamą trupinių pyragą su varške – siūlau išsikepti savaitgaliui 😉.
Reikės:
250g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
3 šaukštų cukraus
0,5 šaukštelio druskos
170g šalto sviesto
400g varškės
3 šaukštų cukraus
3 šaukštų grietinės (riebumas nesvarbu)
1 kiaušinio
Cukraus pudros (nebūtinai)
Saujos uogų (nebūtinai)
Kepimo indas 26cm
Kaip gaminti:
Į dubenį beriu 250g miltų ir 1 šaukštelį kepimo miltelių.
Beriu 0,5 šaukštelio druskos, 3 šaukštus cukraus.
Viską labai gerai sumaišau šaukštu.
170g šalto sviesto sutarkuoju burokine tarka į sumaišytus sausus produktus.
Tuomet sviestą ir miltus trupinu – maišau tarp pirštų, kol bus trupinių masė – smulkūs trupiniai.
Dubenį su trupiniais stumiu į šalį, paruošiu varškės įdarą.
Į kitą dubenį verčiu 400g varškės 9%, beriu 3 šaukštus cukraus.
Dedu 3 šaukštus grietinės (riebumas nesvarbu – aš naudojau liesą 12%).
Įmušu kiaušinį – viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės.
Į kepimo indą 26cm skersmens įtiesiu kepimo popierių.
2/3 trupinių masės keliauja į paruoštą kepimo indą.
Šaukštu tolygiai paskirstau trupinius kepimo inde ir suspaudžiu – suformuoju pyrago pagrindą.
Ant pyrago pagrindo dedu visą varškės masę.
Varškės masę tolygiai paskirstau ant trupinių pagrindo.
Likusiais trupiniais apibarstau pyrago paviršių.
Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~1val, viršus apačia be vėjelio.
Iškepusį pyragą traukiu lauk iš orkaitės ir leidžiu šiek tiek atvėsti.
Tuomet išimu iš kepimo indo (tai padaryti labai nesunku – paėmus už kepimo popieriaus kraštų).
Pyragą apibarstau cukraus pudra (visai nebūtinai) ir išdėlioju saują uogų – kokių turėjau tokių ir uždėjau (uogų galima ir nedėti) 😉.
Labai greitai ir lengvai!!! Irrrr… LABAI skaniai!!!
Skanaus.