Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Reikės:
Kaip gaminti:
Nulupu ir nedideliais kubeliais supjaustau 400g rabarbarų.
Į kepimo indą 26cm skersmens (gali būti stačiakampis nebūtinai apvalus) įtiesiu kepimo popieriaus.
Verčiu visus pjaustytus rabarbarus.
Nuplaunu ir nedideliais kubeliais supjaustau 500g braškių. Braškes dedu į kepimo indą prie rabarbarų – sumaišau.
Į nedidelį dubenėlį beriu 90g cukraus, 20g kukurūzų krakmolo ir šiek tiek druskos – viską sumaišau, beriu ant rabarbarų ir braškių.
Šaukštu gerai sumaišau cukraus-kukurūzų-druskos krakmolo mišinį su braškėmis ir rabarbarais. Kepimo indą dedu į šoną.
Į kitą dubenį beriu 90g viso grūdo avižinių dribsnių, 90g maltų migdolų (ar migdolų miltų – aš migdolų miltų neturėjau, tai migdolų riešutus sumaliau kavamale 😊), 90g cukraus, 90g gabalėliais pjaustyto kambario temperatūros sviesto ir kiaušinio trynį.
Rankomis sutrinu visus ingredientus iki stambių trupinių.
Gautus stambius trupinius tolygiai išdėlioju į kepimo indą ant braškių ir rabarbarų.
Kepimo indą šaunu į įkaitintą 170C orkaitę, kepsiu ~1val – viršus apačia be vėjelio. Gali prireikti šiek tiek mažiau ar daugiau laiko kepimui, viskas priklauso nuo orkaitės ypatybių. Kuomet kepamas pyragas pradeda burbuliuoti ir gražiai apskrunda – jis bus iškepęs 😉
Iškepusį pyragą išimu iš orkaitės, ant viršaus išdėlioju pjaustytų šviežių braškių ir šilauogių (nebūtinai).
Pyragą šaukštu dedu į lėkštutes, nes šis pyragas nesipjausto!
Kol pyragas šiltas iš braškių ir rabarbarų išsiskyręs skystis nesustingęs, todėl sunku kitaip padalinti pyragą valgytojams 😉
Aš kabinu trupiniuotį didesniu šaukštu ir dėlioju į lėkštutes. Ant viršaus dedu po šaukštelį vanilinių ledų (nebūtinai), labai gardu!
Tikiuosi ir Jums patiks jei kepsite😉.
Skanaus!!!