Trupiniuotis su rabarbarais ir braškėm

Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Nežinau, kaip pavadinti šį kepinį – pyragu ar trupiniuočiu 😊 Bet galiu pasakyti tik vieną JIS yra be galo, be krašto skanus🤤!!!
Šiaip, namiškiai įtartinai žiūrėjo į šį mano pyragą… Gal ir keistai atrodo šaukštu kabinamas pyragas 😉, bet… atspėkit – ar liko šio pyrago paragauti atvėsusio??? Taigi, kad ne!
Ir tie kas sakė: čia tau kažkas nesigavo ir atsargiai valgė po pirmąjį įdėtą šaukštą – po to prašė pakartoti ir įdėti didesnį šaukštą su kaupu 😀.
Tai dabar jau tikrai žinau, kad kai tik vėl užaugs darže rabarbarai (nes visus nuskyniau) – tikrai vėl kepsiu šį trupiniuotį!!!
Siūlau ir Jums išsikepti ir paragauti šio gardumyno!!! Baisiai skanus dar šiltas pyragas su kaušeliu ledų! Bet ir be ledų labai gardu. Ir neišsigąskite kiek skystokos šio pyrago konsistencijos – saldžios braškės ir rūgštoki rabarbarai – tiesiog tobulas derinys 😉
Ingredientai

Reikės:

400g rabarbarų
500g braškių
20g kukurūzų krakmolo
90g cukraus
Šiek tiek druskos
Trupiniams:
90g viso grūdo avižinių dribsnių
90g maltų migdolų (migdolų miltų)
90g sviesto (kambario temp.)
90g cukraus
kiaušinio trynio

Kaip gaminti:

Nulupu ir nedideliais kubeliais supjaustau 400g rabarbarų.

Į kepimo indą 26cm skersmens (gali būti stačiakampis nebūtinai apvalus) įtiesiu kepimo popieriaus.

Verčiu visus pjaustytus rabarbarus.

Nuplaunu ir nedideliais kubeliais supjaustau 500g braškių. Braškes dedu į kepimo indą prie rabarbarų – sumaišau.

Į nedidelį dubenėlį beriu 90g cukraus, 20g kukurūzų krakmolo ir šiek tiek druskos – viską sumaišau, beriu ant rabarbarų ir braškių.

Šaukštu gerai sumaišau cukraus-kukurūzų-druskos krakmolo mišinį su braškėmis ir rabarbarais. Kepimo indą dedu į šoną.

Į kitą dubenį beriu 90g viso grūdo avižinių dribsnių, 90g maltų migdolų (ar migdolų miltų – aš migdolų miltų neturėjau, tai migdolų riešutus sumaliau kavamale 😊), 90g cukraus, 90g gabalėliais pjaustyto kambario temperatūros sviesto ir kiaušinio trynį.

Rankomis sutrinu visus ingredientus iki stambių trupinių.

Gautus stambius trupinius tolygiai išdėlioju į kepimo indą ant braškių ir rabarbarų.

Kepimo indą šaunu į įkaitintą 170C orkaitę, kepsiu ~1val – viršus apačia be vėjelio. Gali prireikti šiek tiek mažiau ar daugiau laiko kepimui, viskas priklauso nuo orkaitės ypatybių. Kuomet kepamas pyragas pradeda burbuliuoti ir gražiai apskrunda – jis bus iškepęs 😉

Iškepusį pyragą išimu iš orkaitės, ant viršaus išdėlioju pjaustytų šviežių braškių ir šilauogių (nebūtinai).

Pyragą šaukštu dedu į lėkštutes, nes šis pyragas nesipjausto!

Kol pyragas šiltas iš braškių ir rabarbarų išsiskyręs skystis nesustingęs, todėl sunku kitaip padalinti pyragą valgytojams 😉

Aš kabinu trupiniuotį didesniu šaukštu ir dėlioju į lėkštutes. Ant viršaus dedu po šaukštelį vanilinių ledų (nebūtinai), labai gardu!

Tikiuosi ir Jums patiks jei kepsite😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti