Gaminimo laikas: 10 minučių
Geriausias, skaniausias, lengviausias savaitgalio pusryčių patiekalas, kas?
VARŠKĖTUKAI 😊.
Turiu prisipažinti, kad ne tik pusryčiams, bet ir vakarienei dažnai gaminu šiuos greitai pagaminamus ir gardžius varškėčius. Mano vaikai juos labai mėgsta.
Jei gaminsite visai šeimai – produktų kiekį padvigubinkite 😉.
Reikės:
180g varškės 9%
1 kiaušinio
1 v/š cukraus
Druskos
~120g miltų
Kaip gaminti:
Į dubenį dedu 180g varškės 9%, beriu šaukštą cukraus ir žiupsnelį druskos.
Įmušu kiaušinį, viską gerai sutrinu šakute.
120g miltų verčiu į varškės masę – pradedu maišyti šakute. Kuomet pasidaro sunku maišyti šakute, užminkau tešlą rankomis.
Ant stalo beriu šiek tiek miltų.
Užminkytos tešlos kamuolėlį dedu ant miltais pabarstyto stalo.
Tešlą dalinu į dvi dalis.
Kiekvieną tešlos gabalėlį apvolioju miltuose.
Rankomis suformuoju maždaug 2cm pločio ilgas dešreles ir jas supjaustau nedideliais (~2cm ilgio) gabalėliais.
Varškėtukai beveik paruošti, beliko išvirti.
Dedu puodą su vandeniu ant viryklės ir laukiu, kol vanduo užvirs.
Kuomet vanduo užverda, beriu šiek tiek druskos ir sudedu varškėčius į verdantį vandenį.
Kai puodas su varškėčiais užverda ir varškėtukai iškyla į paviršių, ugnį sumažinu – verdu dar ~1min.
Išvirusius varškėčius kiaurasamčiu išimu iš puodo. Dedu į lėkštes.
Valgėme šiuos garduolius su grietine, vaisiais ir uogomis.
Kartais prie šių varškėčių paruošiu grietinės – sviesto padažą (dubenėlyje ištirpinu 20g sviesto, tada dedu 100g grietinės ir beriu šiek tiek druskos. Kaitinu, kol masės gražiai susijungia. Padažą užpilu ant varškėčių.
Dar labai tinka jogurtas arba jogurtas su uogiene ar uogienė su grietine 🍒.
O vaikai dažniausiai prašo ant varškėčių dėti grietinės ir užberti cukraus 😉.
Tad su kuo ir kaip valgyti Jūsų pasirinkimas!
Skanaus 😊