Kefyro desertas su braškėmis

Gaivus, gardus ir lengvas desertukas su braškėmis – sulaukė nemažai komplimentų, patiko dideliem ir mažiem 😊.
Suplaktas kefyras virsta puriu kremu, kuriam į kompaniją puikiai tinka braškės 👍 Desertas panašus į panakotą, tik šis gaivesnis ir turi mažiau kalorijų 😉

Ingredientai

Reikės:

800ml kefyro
6v/š cukraus
20g želatinos
150ml vandens
400g braškių
8 indelių (200ml dydžio)

bus 8 desertai 😉

Svarbiausias momentas, gaminant desertą, gerai suplakti kefyrą su ištirpinta želatina. Dėl susidariusių burbuliukų šis desertas tampa lengvas ir purus!!!

Kaip gaminti:

Į nedidelį puodą beriu 20g želatinos, pilu 150ml šalto virinto vandens – sumaišau ir palieku ~15min brinkti.

Į 8 indelius (200ml) supjaustau 400g braškių.

Kuomet želatina išbrinksta, puodą dedu ant viryklės ir kaitinu ant silpnos ugnies, kol ištirps želatina – reikia stebėti, kad puodas neužvirtų!!!

Želatinai ištirpus dedu 6 šaukštus cukraus – išmaišau ir išjungiu ugnį.

Į puodą su želatina pilu 800ml kefyro (2,5%) – suplaku mikseriu ~2min. (plakant puode masė labai tykšta, geriau plakti inde su dangteliu)

Suplaktą masę pilu į indelius su braškėmis.

Desertus dedu į šaldytuvą ~2val

Po 2val galima ragauti 😉

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti