Gaivus, gardus ir lengvas desertukas su braškėmis – sulaukė nemažai komplimentų, patiko dideliem ir mažiem 😊.
Suplaktas kefyras virsta puriu kremu, kuriam į kompaniją puikiai tinka braškės 👍 Desertas panašus į panakotą, tik šis gaivesnis ir turi mažiau kalorijų 😉
Reikės:
800ml kefyro
6v/š cukraus
20g želatinos
150ml vandens
400g braškių
8 indelių (200ml dydžio)
bus 8 desertai 😉
Svarbiausias momentas, gaminant desertą, gerai suplakti kefyrą su ištirpinta želatina. Dėl susidariusių burbuliukų šis desertas tampa lengvas ir purus!!!
Kaip gaminti:
Į nedidelį puodą beriu 20g želatinos, pilu 150ml šalto virinto vandens – sumaišau ir palieku ~15min brinkti.
Į 8 indelius (200ml) supjaustau 400g braškių.
Kuomet želatina išbrinksta, puodą dedu ant viryklės ir kaitinu ant silpnos ugnies, kol ištirps želatina – reikia stebėti, kad puodas neužvirtų!!!
Želatinai ištirpus dedu 6 šaukštus cukraus – išmaišau ir išjungiu ugnį.
Į puodą su želatina pilu 800ml kefyro (2,5%) – suplaku mikseriu ~2min. (plakant puode masė labai tykšta, geriau plakti inde su dangteliu)
Suplaktą masę pilu į indelius su braškėmis.
Desertus dedu į šaldytuvą ~2val
Po 2val galima ragauti 😉
Skanaus!!!