Bananiniai keksiukai

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Puikiausias savaitgalio desertas – purūs, minkšti, tirpstantys burnoje, kvapnūs bananiniai keksiukai.

Jei dar nenusprendėte, kokį desertą gaminsite savaitgaliui – gal susigundysite pagaminti šiuos keksiukus?

Nustebins ne tik nepakartojamas keksiukų skonis, bet ir labai greitas, super paprastas pagaminimo būdas. Neprireiks net mikserio, tešlą sumaišysite šakute!!!

Užtruksite vos 10min tešlai paruošti, o kitą darbą atliks orkaitė 😉 Ir iš karto galėsite mėgautis puikiu desertu, kuris praskaidrins sekmadienio nuotaiką. Keksiukai gardūs tiek šilti tiek atvėsę, o ir kitą dieną jų skonis puikus!!!

Ingredientai

Reikės:

2,5 pernokusių bananų

1 kiaušinio

1 šaukšto citrinos sulčių

60g cukraus

2 šaukšteliai vanilinio cukraus

70ml aliejaus

200g miltų

2 šaukšteliai kepimo miltelių

Popierinių keksiukų formelių

Keksiukų kepimo formos (7cm skersmens)

Iškepiau 12 keksiukų

Kaip gaminti:

2,5 pernokusių bananų nulupu ir dedu į dubenį.

Bananus sutrinu šakute iki košelės konsistencijos.

Ant sutrintų bananų pilu šaukštą citrinos sulčių – sumaišau.

Į dubenį su sutrintais bananais įmušu kiaušinį – vėl sumaišau šakute.

Prie sutrintų bananų beriu 60g cukraus ir 2 šaukštelius vanilinio cukraus, pilu 70ml aliejaus.

Viską gerai sumaišau (šakute)!

200g miltų sumaišau su 2 šaukšteliais kepimo miltelių.

Miltus su kepimo milteliais įsijoju į dubenį su bananų mase ir sumaišau šakute 😉

Bus tiršta tešla!

Keksiukų tešla paruošta!

Imu keksiukų kepimo formą, įdedu popierines keksiukų formeles (mano keksiukų formelės 7cm skersmens).

Į keksiukų formeles dedu po 1,5 šaukšto tešlos.

Kepsiu keksiukus įkaitintoje 180C orkaitėje ~30min – viršus apačia be vėjelio.

Iškeptus keksiukus išimu iš kepimo formos.

Galima valgyti šiltus ar atvėsusius – visaip skanu!!!

O jei reikia, galima keksiukus papuošti plakta grietinėle ar kitokiu kremu. Bet ir be kremo šie keksiukai labai labai gardūs ir dar puikūs tuo, kad kitą dieną minkšti ir labai gardūs!

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti