Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Reikės:
Kaip gaminti:
Į dubenį įmušu 4 kiaušinius, beriu 150g cukraus – suplaku mikseriu ~1min.
Pilu 50ml aliejaus ir dar plaku mikseriu ~1min.
Tuomet į gautą masę įsijoju 200g miltų sumaišytų su 2 šaukšteliais kepimo miltelių – sumaišau viską mentele iki vientisos masės.
Tešla paruošta!!!
Nuplaunu ir burokine tarka sutarkuoju apie 1kg obuolių (naudojau alyvinius obuolius, bet puikiausiai tinka ir kitokie). Obuolių žievelės nelupau, nes labai minkšta, jei rinksitės kitokius obuolius, žievelę nulupkite 😉
Ant sutarkuotų obuolių išspaudžiu 0,5 citrinos sulčių (kad obuoliai nepradėtų tamsėti) – sumaišau. Jei obuoliai labai rūgštaus skonio įdėkite šiek tiek cukraus.
Į kepimo skardą 32x40cm dydžio įtiesiu kepimo popieriaus.
Ant kepimo popieriaus verčiu sutarkuotus obuolius, tolygiai paskirstau po visą kepimo skardą.
Tarkuotus obuolius užpilu paruošta tešla. Tešlą paskirstau tolygiai ant sutarkuotų obuolių.
Šaunu kepimo skardą į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu 20-25min, viršus apačia be vėjelio.
Kepimo laiką stebėkite, nes viskas priklauso nuo Jūsų orkaitės ypatybių, gali prireikti daugiau ar mažiau – tik kepant pirmas 15min orkaitės durelių nedarinėkite!!!
Iškepusį pyragą išimu iš orkaitės ir apverčiu ant rankšluosčio taip, kad obuoliai būtų viršuje. Apverčiu paėmusi už kepimo popieriaus kraštų.
Nuimu kepimo popierių.
Tuomet dar šiltą (kuo karštesnis tuo lengviau susivynios) pyragą susuku į ritinėlį – jei rankoms karšta vyniotinį sukite rankšluosčio pagalba.
Vyniotinį uždengiu rankšluosčiu ir palieku šiek tiek atvėsti.
Šiek tiek atvėsusį vyniotinį pabarstau cukraus pudra (nebūtina) ir papuošiu šilauogėmis.
Pjaustau ir ragaujame su pienu, arbata ar kava.
Skaniausias šis pyragas dar šiek tiek šiltas su kaušeliu vaniliniu ledų, bet mes ledų šį kartą neturėjome – buvo LABAI gardu ir taip!!!
Paragaukite, tikrai patiks 😉
Skanaus!!!