Cukinijų blynai su varške

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Vis dažniau pasirodantis lietus labai patinka darže augančioms cukinijoms. Tik žiūrėk, kad spėtum nuskinti, kol neperaugo. Juk skaniausios nedidelės, minkšta odele!
Tos neperaugusios gražuolės labai tinka cukinijų blyneliams, net odelės nereikia nulupti. Esu išbandžiusi įvairiausių blynelių su cukinijomis: saldžių, sūrių, lietinių, pikantiško skonio. Tad šį kartą dalinuosi vienu iš mėgstamiausių cukinijų blynelių receptu.
Labai gardūs, minkšti ir greitai pagaminami pikantiški cukinijų blyneliai su varške. Puikus pasirinkimas pusryčiams ar vakarienei 😉
Ingredientai

Reikės:

250g cukinijos
Šiek tiek druskos
180g varškės 9%
1 kiaušinio
2 šaukštų miltų
1 skiltelės česnako
saujelė krapų
Iškepiau 8 blynelius

Kaip gaminti:

Sutarkuoju 250g cukinijos (jei cukinija šviežia ir nedidelė nulupti nereikia). Beriu druskos – sumaišau ir palieku ~5-10min .

Į kitą dubenį dedu 180g varškės 9 %, įmušu kiaušinį – sutrinu šakute.

Po 5-10min tarkuota cukinija išskiria skysčio. Nusunkiu skystį rankomis nuo cukinijos ir dedu prie varškės masės. Skysčio nuo cukinijos nereikės.

Susmulkinu skiltelę česnako ir saujelę krapų.

Česnaką ir krapus verčiu į dubenį prie cukinijos ir varškės – viską sumaišau.

Tuomet į dubenį dedu 2 šaukštus miltų – vėl sumaišau – bus tiršta tešla.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.

Dedu po šaukštą tešlos į keptuvę formuodama blynus (tai daryti patogiausia dviem šaukštais). Kepu nedidelius blynelius ant silpnesnės ugnies ~3min vieną pusę.

Po to apverčiu ir kepu kitą pusę 3min ant silpnesnės ugnies – uždengus dangtį.

Taip iškepu visus blynelius.

Iškeptus blynus dedu ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Iš viso iškepiau 8 nedidelius, bet storesnius, putlesnius blynukus.

Patiekiau su graikišku jogurtu. Bet tiktų ir kitoks mėgstamas padažiukas pvz. česnakinis ar pikantiškas 😉 Česnakinio padažo receptą galite rasti čia: https://www.maistomegeja.lt/cesnakinis-padazas/

Skanaus gaminantiems 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti