Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Reikės:
Kaip gaminti:
Sutarkuoju 250g cukinijos (jei cukinija šviežia ir nedidelė nulupti nereikia). Beriu druskos – sumaišau ir palieku ~5-10min .
Į kitą dubenį dedu 180g varškės 9 %, įmušu kiaušinį – sutrinu šakute.
Po 5-10min tarkuota cukinija išskiria skysčio. Nusunkiu skystį rankomis nuo cukinijos ir dedu prie varškės masės. Skysčio nuo cukinijos nereikės.
Susmulkinu skiltelę česnako ir saujelę krapų.
Česnaką ir krapus verčiu į dubenį prie cukinijos ir varškės – viską sumaišau.
Tuomet į dubenį dedu 2 šaukštus miltų – vėl sumaišau – bus tiršta tešla.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.
Dedu po šaukštą tešlos į keptuvę formuodama blynus (tai daryti patogiausia dviem šaukštais). Kepu nedidelius blynelius ant silpnesnės ugnies ~3min vieną pusę.
Po to apverčiu ir kepu kitą pusę 3min ant silpnesnės ugnies – uždengus dangtį.
Taip iškepu visus blynelius.
Iškeptus blynus dedu ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Iš viso iškepiau 8 nedidelius, bet storesnius, putlesnius blynukus.
Patiekiau su graikišku jogurtu. Bet tiktų ir kitoks mėgstamas padažiukas pvz. česnakinis ar pikantiškas 😉 Česnakinio padažo receptą galite rasti čia: https://www.maistomegeja.lt/cesnakinis-padazas/
Skanaus gaminantiems 😉