Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Labai gardus, drėgnas ir minkštas šis pyragas su cukinijomis. Pagaminamas greitai ir labai paprastai, todėl patiks visiems – ne tik dėl savo nuostabaus, nepakartojamo skonio, bet ir dėl lengvo pagaminimo būdo. Nepavykti – tiesiog negali!!!
Labai tiks savaitgalio pasilepinimui 😉…
Reikės:
200g cukinijos
40g kakavos
160g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 kiaušinių
70ml aliejaus
100g cukraus
180g varškės 9%
Kepimo indas 25x11cm dydžio
Kaip gaminti:
Į šiek tiek didesnį dubenėlį įmušu 2 kiaušinius.
Prie kiaušinių beriu 100g cukraus, šiek tiek druskos.
Pilu 70ml aliejaus.
Suplaku viską mikseriu iki vientisos masės ~30sek.
Tuomet į suplaktą masę verčiu 180g varškės 9%.
Vėl viską suplaku mikseriu, kol varškė pasiskirsto tolygiai.
Į gautą masę įsijoju :
160g miltų
40g kakavos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Sumaišau gerai mentele – bus tiršta tešla.
Burokine tarka sutarkuoju ~200g cukinijos.
Sutarkuotą cukiniją dedu į dubenėlį su kakavine tešla.
Sumaišau cukiniją su tešla. Cukinija turi tolygiai pasiskirstyti tešloje ir pyrago tešla bus ne tokia tiršta.
Į kepimo indą 25x11cm dydžio, įtiesiu kepimo popieriaus (kepimo indas gali būti ir kitokios formos, kepiau apvaliame 20cm skersmens).
Verčiu visą pasiruoštą kakvinę – cukininę 😊 masę į kepimo indą.
Paskirstau tolygiai masę kepimo formoje – sulyginu paviršių.
Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~50min – viršus apačia be vėjelio. Kepimo laiką stebėkite pagal savo orkaitę, nes visos orkaitės kepa skirtingai, todėl gali prireikti šiek tiek daugiau laiko 😉.
Iškepusį pyragą išimu iš orkaitės ir palieku šiek tiek atvėsti.
Labai ilgai laukti neturiu kantrybės, todėl dar šiltą “išlaisvinsiu” iš kepimo popieriaus ir atriekiu riekelę paragauti 😀…
Ką galiu pasakyti… LABAI LABAI gardu…
O cukinijos nesijaučia, tad drąsiai galima siūlyti ir cukinijos nemėgstantiems…
Skanaus!!!