Cukinijų braunis

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Labai gardus, drėgnas ir minkštas šis pyragas su cukinijomis. Pagaminamas greitai ir labai paprastai, todėl patiks visiems – ne tik dėl savo nuostabaus, nepakartojamo skonio, bet ir dėl lengvo pagaminimo būdo. Nepavykti – tiesiog negali!!!

Labai tiks savaitgalio pasilepinimui 😉…

Ingredientai

Reikės:

200g cukinijos

40g kakavos

160g miltų

1,5 šaukštelio kepimo miltelių

2 kiaušinių

70ml aliejaus

100g cukraus

180g varškės 9%

Kepimo indas 25x11cm dydžio

Kaip gaminti:

Į šiek tiek didesnį dubenėlį įmušu 2 kiaušinius.

Prie kiaušinių beriu 100g cukraus, šiek tiek druskos.

Pilu 70ml aliejaus.

Suplaku viską mikseriu iki vientisos masės ~30sek.

Tuomet į suplaktą masę verčiu 180g varškės 9%.

Vėl viską suplaku mikseriu, kol varškė pasiskirsto tolygiai.

Į gautą masę įsijoju :

160g miltų

40g kakavos

1,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Sumaišau gerai mentele – bus tiršta tešla.

Burokine tarka sutarkuoju ~200g cukinijos.

Sutarkuotą cukiniją dedu į dubenėlį su kakavine tešla.

Sumaišau cukiniją su tešla. Cukinija turi tolygiai pasiskirstyti tešloje ir pyrago tešla bus ne tokia tiršta.

Į kepimo indą 25x11cm dydžio, įtiesiu kepimo popieriaus (kepimo indas gali būti ir kitokios formos, kepiau apvaliame 20cm skersmens).

Verčiu visą pasiruoštą kakvinę – cukininę 😊 masę į kepimo indą.

Paskirstau tolygiai masę kepimo formoje – sulyginu paviršių.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~50min – viršus apačia be vėjelio. Kepimo laiką stebėkite pagal savo orkaitę, nes visos orkaitės kepa skirtingai, todėl gali prireikti šiek tiek daugiau laiko 😉.

Iškepusį pyragą išimu iš orkaitės ir palieku šiek tiek atvėsti.

Labai ilgai laukti neturiu kantrybės, todėl dar šiltą “išlaisvinsiu” iš kepimo popieriaus ir atriekiu riekelę paragauti 😀…

Ką galiu pasakyti… LABAI LABAI gardu…

O cukinijos nesijaučia, tad drąsiai galima siūlyti ir cukinijos nemėgstantiems…

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti