Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Turbūt nėra greičiau ir lengviau pagaminamo pyrago už šią gardžią galetę su braškėmis.
Man ir mano šeimai ji taip patiko, kad kepiau jau kelis kartus ir dar tikrai kepsiu, kol nesibaigė braškių sezonas😉.
Pyrago pagrindas trapus ir labai skanus – kuomet braškės lysvėse baigsis, vietoj jų įdarui puikiausiai tiks kitos uogos ar vaisiai 🙂.
Tad noriu visus pakviesti pasigaminti šią galetę – nustebsite, kaip greitai ir lengvai galima pasigaminti skanų desertą namuose!!!
Reikės:
180g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
Šiek tiek druskos
70ml aliejaus (saulėgrąžų)
70ml karšto vandens
250g braškių
2 šaukštų cukraus
1 šaukšto krakmolo (naudojau bulvių)
Cukraus pudros
Ledų (nebūtinai, bet labai rekomenduoju 😉)
Kaip gaminti:
Į dubenėlį beriu 180g miltų, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių ir šiek tiek druskos – sumaišau.
Tuomet į dubenį su miltais pilu 70ml aliejaus (naudojau saulėgrąžų aliejų).
Viską sumaišau šaukštu.
Ant miltų sumaišytų su aliejumi – užpilu 70ml karšto (virinto) vandens.
Maišau šauktu, kuomet pasidaro sunku maišyti šaukštu, pradedu minkyti rankomis. Minkau, kol tešla sušoka į kamuoliuką – viskas labai greitai – keli judesiai rankomis ir tešla paruošta! Jokio ilgo minkymo 😉.
Dubenėlį su tešla stumiu į šalį, supjaustysiu braškes.
Nestoromis riekelėmis supjaustau 250g braškių.
Supjaustytas braškes dedu į šalį, jų greitai prireiks.
Ant stalo tiesiu lapą kepimo popieriaus.
Tešlos kamuolėlį dedu ant kepimo popieriaus (jokių miltų papildomai nereikia).
Iškočioju maždaug 30cm skersmens lakštą.
Į nedidelį dubenėlį beriu 2 šaukštus cukraus ir 1 šaukštą krakmolo (naudojau bulvių) – sumaišau.
Cukraus krakmolo mišinį beriu ant tešlos lakšto.
Tolygiai paskirstau, palikdama nuo kraštų maždaug 5cm laisvos tešlos (galetės kraštams suformuoti).
Ant cukraus – krakmolo mišinio išdėlioju braškių riekeles.
Tuomet užlenkiu laisvus tešlos kraštus, šiek tiek suspausdama ir suformuodama šiokias tokias klostes – bus pyrago kraštai.
Perkeliu galetę su visu kepimo popieriumi į kepimo skardą.
Šaunu į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~20min – viršus apačia be vėjelio.
Iškeptą gardumyną apibarstau cukraus pudra.
Kuo greičiau, kol dar šiltas, pjaunu didesnį gabalėlį ir dedu į lėkštę.
O dabar recepto dalis, kurią galima praleisti, bet nepatariu: iš šaldiklio išimu ledus, dedu šaukštą ledų ant šilto pyrago gabalėlio 🤤…
MMM… KAIP GARDU…. Net sunku nusakyti 😊…
Skanaus!!!