Galetė su kriaušėmis ir varškės įdaru😋

Tai – ko gero paprasčiausias pyragas, kuriam pagaminti neprireiks nei daug ingredientų, nei daug laiko! Galetę galima gaminti su įvairiais įdarais ir nebūtinai jie turi būti saldūs. Čia jau priklauso nuo skonio ir noro 😉

Ingredientai

Reikės:

Tešlai:
200g miltų
1a/š kepimo miltelių
180g varškės 9%
70g sviesto
60g cukraus
šiek tiek druskos
Įdarui:
180g varškės 9%
2v/š cukraus
2v/š miltų
1 kiaušinio
šiek tiek druskos
~500g pjaustytų kriaušių
1 kiaušinio (patepimui)
1v/š rudojo cukraus (nebūtinai)
cukraus pudros papuošimui (nebūtinai)
šilauogių papuošimui (nebūtinai)

Mano galetė šį kartą “varškinė”, nes ir tešlai ir įdarui naudojau varškę. Kaip gardu buvo… Trapi minkšta tešla, sultingas varškės ir kriaušių įdaras, o kur dar kvapas užvaldęs virtuvę 😊 sunku žodžiais apsakyti!
Tad jei Jums patinka skanūs, nesudėtingai ir greitai pagaminami pyragai (o kam jie nepatinka 😀)šį receptą turite būtinai išsaugoti 😉

Kaip gaminti:

Į dubenį dedu 180g varškės (9%) ir 70g kambario temperatūros sviesto, beriu 60g cukraus, šiek tiek druskos. Viską gerai sutrinu šakute.

200g miltų sumaišau su 1 šaukšteliu kepimo miltelių ir įsijoju į varškės ir sviesto mišinį.

Užminkau tešlą, suvynioju į maistinę plėvelę ir laikau šaldytuve ~ 30min.

Kol tešla poilsiauja šaldytuve, pasiruošiu įdarą 😊:

Į dubenį dedu 180g varškės (9%), 2 šaukštus cukraus, 2 šaukštus miltų, šiek tiek druskos, įmušu kiaušinį. Sumaišau-sutrinu šakute. Įdaras paruoštas!

Ant stalo tiesiu didesnį lapą kepimo popieriaus – ant jo kočiosiu tešlą.

Iš tešlos iškočioju maždaug 36cm skersmens lakštą.

Varškės įdarą dedu ant tešlos.

Įdarą paskirstau per visą tešlą palikdama šonuose ~ 4-5cm kraštelį.

Ant varškės išdėlioju riekelėmis pjaustytas kriaušes.

Užlenkiu tešlos kraštelius.

Paruoštą galetę perkeliu į kepimo skardą. Imu už kepimo popieriaus kraštų ir keliu į kepimo skardą. Todėl ir kočiojau ant kepimo popieriaus, kad lengviau būtų perkelti į kepimo skardą!!!

Užlenktus kraštelius patepu kiaušinio plakiniu ir apibarstau cukrumi (nebūtinai).

Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~ 25min (viršus apačia be vėjelio).

Iškepusią galetę pabarstau cukraus pudra, užmetu kelias šilauoges 😉

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti