Greitas pyragas su vyšniom

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Kam greitai ir lengvai pagaminamo pyrago recepto? 🙂

Oi kaip man patinka tokie pyragai… Darbo minimaliai, o skonis – tobulas!!! Viską greitai sumaišom, sudedam į kepimo formą (22cm skersmens) ir laukiam, kol iškeps…

Vyšnias pyragui naudojau šaldytas, tik jas atitirpinau. Jei būtų vyšnių sezonas – šviežios vyšnios… patys suprantat… geriau, skaniau, bet, kur žiemą jų rasti 😀??? Tad pajudinkite savo šaldiklius, gal dar turite šaldytų vyšnių? Ir išsikepkite šį puikų vyšnių pyragą…

Ingredientai

Reikės:

280g miltų

1 šaukštelio kepimo miltelių

Druskos

1 kiaušinio

100g sviesto

80g cukraus

400g vyšnių

100g cukraus

2 šaukštų kukurūzų krakmolo

Kaip gaminti:

Jei turite šviežių vyšnių ~400g, reikia jas nuplauti ir išimti kauliukus. Jei naudojate šaldytas (kaip aš), prieš naudojant vyšnias atitirpinu.

Į dubenį beriu 80g cukraus, įmušu kiaušinį – sumaišau labai gerai šluotele.

100g sviesto išlydau ir palieku, kad šiek tiek atvėstu. Karšto negalima pilti į kiaušinio cukraus masę.

Į kiaušinio cukraus masę beriu šiek tiek druskos, pilu atvėsintą lydytą sviestą.

Vėl viską gerai sumaišau šluotele.

280g miltų sumaišau su šaukšteliu kepimo miltelių.

Miltai sumaišyti su kepimo milteliais keliauja į dubenį su skysta mase.

Maišau mentele, kai pasidaro sunku maišyti mentele, pradedu masę trupinti tarp pirštų. Rankomis maišau, trupinu, kol visa masė pavirs trupiniais (trupiniai stambesni ir smulkesni).

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių, dedu kepimo formą (22cm skersmens) atsegamais kraštais be dugno.

Atidedu trečdalį trupinių tešlos pyrago paviršiui apibarstyti, o likusią trupinių masę verčiu į kepimo skardą.

Rankomis spausdama trupinius suformuoju pyrago pagrindą ir neaukštus ~1,5cm aukščio kraštelius. Pyrago pagrindą dedu į šalį paruošiu vyšnias.

Šaldytas ir atitirpintas vyšnias ~400g dedu į dubenėlį.

Ant vyšnių beriu 100g cukraus ir 2 šaukštus kukurūzų krakmolo.

Viską sumaišau – įdaras paruoštas.

Paruoštas vyšnias verčiu ant pyrago pagrindo – tolygiai paskirstau.

Ant vyšnių sluoksnio beriu likusius trupinius.

Pyragą šaunu į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~40min, viršus apačia be vėjelio.

Iškepusį pyragą apibarstau cukraus pudra (nebūtinai).

Papuošiu mėtos lapeliais ir nešu ragautojams, kurie jau seniai laukia, nes pyragas dalyvavo fotosesijoje 😀.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti