Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Kam greitai ir lengvai pagaminamo pyrago recepto? 🙂
Oi kaip man patinka tokie pyragai… Darbo minimaliai, o skonis – tobulas!!! Viską greitai sumaišom, sudedam į kepimo formą (22cm skersmens) ir laukiam, kol iškeps…
Vyšnias pyragui naudojau šaldytas, tik jas atitirpinau. Jei būtų vyšnių sezonas – šviežios vyšnios… patys suprantat… geriau, skaniau, bet, kur žiemą jų rasti 😀??? Tad pajudinkite savo šaldiklius, gal dar turite šaldytų vyšnių? Ir išsikepkite šį puikų vyšnių pyragą…
Reikės:
280g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Druskos
1 kiaušinio
100g sviesto
80g cukraus
400g vyšnių
100g cukraus
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
Kaip gaminti:
Jei turite šviežių vyšnių ~400g, reikia jas nuplauti ir išimti kauliukus. Jei naudojate šaldytas (kaip aš), prieš naudojant vyšnias atitirpinu.
Į dubenį beriu 80g cukraus, įmušu kiaušinį – sumaišau labai gerai šluotele.
100g sviesto išlydau ir palieku, kad šiek tiek atvėstu. Karšto negalima pilti į kiaušinio cukraus masę.
Į kiaušinio cukraus masę beriu šiek tiek druskos, pilu atvėsintą lydytą sviestą.
Vėl viską gerai sumaišau šluotele.
280g miltų sumaišau su šaukšteliu kepimo miltelių.
Miltai sumaišyti su kepimo milteliais keliauja į dubenį su skysta mase.
Maišau mentele, kai pasidaro sunku maišyti mentele, pradedu masę trupinti tarp pirštų. Rankomis maišau, trupinu, kol visa masė pavirs trupiniais (trupiniai stambesni ir smulkesni).
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių, dedu kepimo formą (22cm skersmens) atsegamais kraštais be dugno.
Atidedu trečdalį trupinių tešlos pyrago paviršiui apibarstyti, o likusią trupinių masę verčiu į kepimo skardą.
Rankomis spausdama trupinius suformuoju pyrago pagrindą ir neaukštus ~1,5cm aukščio kraštelius. Pyrago pagrindą dedu į šalį paruošiu vyšnias.
Šaldytas ir atitirpintas vyšnias ~400g dedu į dubenėlį.
Ant vyšnių beriu 100g cukraus ir 2 šaukštus kukurūzų krakmolo.
Viską sumaišau – įdaras paruoštas.
Paruoštas vyšnias verčiu ant pyrago pagrindo – tolygiai paskirstau.
Ant vyšnių sluoksnio beriu likusius trupinius.
Pyragą šaunu į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~40min, viršus apačia be vėjelio.
Iškepusį pyragą apibarstau cukraus pudra (nebūtinai).
Papuošiu mėtos lapeliais ir nešu ragautojams, kurie jau seniai laukia, nes pyragas dalyvavo fotosesijoje 😀.
Skanaus!!!