Jogurtinis tortukas

Vakar parduotuvėje tiek širdelių prisižiūrėjau ❤ Taip viliojančiai ir nuotaikingai jos atrodo. Kad ir aš užsimaniau, kokią vieną namuose turėti – nors trumpam. Bet negi pirksi, kai pasigaminti gali 😊
Labai greitai mintyse sugulė greito jogurtinio torto su sausainiais receptas! Dabar jau tas gaivinantis ir lengvai braškinis tortuko skonis tik prisiminimuose, nes suragautas buvo vos tik padėjau ant stalo! Bet argi tai – ne pats geriausias įvertinimas?

Ingredientai

Reikės:

200g sausainių
50g graikinių riešutų
100g sviesto
400g tiršto graikiško jogurto 3,9%
2 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai citrinos sulčių
200g braškių (naudojau šaldytas)
2 šaukštai cukraus
banano
Papuošimui braškių, mėtų lapelių (nebūtinai)
Formos skersmuo 20cm

Taigi skubu su Jumis pasidalinti greitai pagaminamo, gaivaus ir lengvo jogurtinio tortuko receptu. Gal išragausit?
Suprantama, kad tortukas nebūtinai turi būti širdelės formos 😉 skonis nuo formos tikrai nepasikeis 😃

Kaip gaminti:

Smulkintuvu susmulkinu 200g sausainių ir 50g graikinių riešutų.

Verčiu smulkintus sausainius ir riešutus į dubenį.

Užpilu 100g lydyto sviesto – viską gerai sumaišau.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių, dedu širdelės formos ar kitokią kepimo formą be dugno (20cm skersmens).

Sudedu visus trupinius ir paspaudžiu šaukštu, po to spaudžiu stikline suformuodama 4 cm aukščio kraštelį.

Kepu torto pagrindą įkaitintoje 180C orkaitėje ~15min (viršus apačia be vėjelio).

Iškepusį pagrindą palieku atvėsti.

Pasiruošiu kremą:

Į dubenį dedu 400g tiršto graikiško jogurto, 2 šaukštus cukraus pudros ir 2 šauktus citrinos sulčių – gerai sumaišau šluotele (mikserio nereikėjo).

Kremas paruoštas.

Kitame dubenyje 200g (naudojau šaldytas) užpilu 2 šaukštais cukraus ir gerai sutrinu blenderiu.

Braškės paruoštos!

Atvėsusį pagrindą su kepimo popieriumi ir forma perkeliu ant lėkštės.

Ištraukiu kepimo popierių, kepimo formelę dar palieku.

Supjaustytą riekelėmis bananą išdėlioju ant sausainių pagrindo.

Ant bananų dedu visą jogurto kremą, gražiai išlyginu.

Ant kremo atsargiai šaukštu sudedu visas trintas braškes.

Paruoštą tortuką dedu į šaldytuvą 4-6val.

Po to išimu tortą iš šaldytuvo nuimu kepimo formą, papuošiu braškėm, mėtų lapeliais ir… ragauju 😉

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti