Gaminimo laikas: 1val
Jei turite daug pomidorų ir norite juos paruošti žiemai, bet vis nerandate tinkamo recepto…?
Tai štai – skubu pasidalinti – puikiu receptu!!!
Gardžios, konservuotų pomidorų ir svogūnų riekelės drebučiuose 😉.
Pagaminti nesudėtinga, o vėsioje ir tamsioje vietoje, taip pagamintus pomidorus, galima laikyti visą žiemą…
Reikės:
7-8vnt stiklainių 500ml
2kg pomidorų
1kg svogūnų
2 šaukštų su kaupu želatinos
200ml vėsaus virinto vandens
800ml vandens
1 šaukšto druskos
1 šaukšto cukraus
2 šaukštų obuolių acto
Lauro lapelių
Juodųjų pipirų žirnelių
Kaip gaminti:
Į dubenėlį beriu 2 šaukštus su kaupu želatinos.
Želatiną užpilu 200ml vėsaus virinto vandens.
Sumaišau ir palieku išbrinkti.
Nestoromis riekelėmis supjaustau 2kg pomidorų.
Nestoromis riekelėmis supjaustau 1kg svogūnų.
Imu 7-8 švarius (nekaitintus) stiklainius 500ml dydžio.
Į stiklainius sluoksniuoju pomidorus ir svogūnus.
Pridedu pilnus stiklainius – spausti nereikia 😉.
Puode paruošiu marinatą.
Pilu 800ml vandens.
Beriu šaukštą druskos.
Dar šaukštą cukraus.
Pilu 2 šaukštus obuolių acto.
Įmetu kelis lauro lapelius ir juodųjų pipirų žirnelius.
Kaitinu puodą, kol užvirs.
Kai puodas užverda – ugnį išjungiu.
Supilu išbrinkusią želatiną ir labai gerai išmaišau, kad želatina ištirptų.
Marinatu užpilu stiklainius su pomidorų ir svogūnų riekelėmis.
Užpildytus stiklainius reikia pakaitinti.
Į didesnį puodą įtiesiu nedidelį rankšluostėlį.
Dedu stiklainius su pomidorais (kiek telpa – man tilpo 4 stiklainiai).
Stiklainius lengvai pridengiu dangteliais.
Pilu į puodą tiek vandens, kad apsemtų 2/3 stiklainių (daugiau kaip pusę 😉).
Puodą nešu ant viryklės.
Kaitinu ant didesnės ugnies, kol užvirs.
Kai puodas užverda, ugnį sumažinu.
Verdu ~15-20min ant nedidelės ugnies.
Tuomet stiklainius atsargiai traukiu lauk iš puodo, kuriame kaitinau ir stipriai užsuku.
Dedu stiklainius ant lentelės dangteliais žemyn.
Uždengiu šiltai (rankšluosčiu ar pleduku).
Laukiu, kol atvės!!!
Atvėsusius konservuotus pomidorus, laikau vėsioje, tamsioje vietoje per žiemą 🙂.
Skanaus!!!