Labai skanios varškės spurgos

Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Ar įmanoma persivalgyti varškės spurgų? Tikrai taip! O atsivalgyti? Tikrai ne😅…

Todėl labai noriu su jumis pasidalinti dar vienu nuostabiųjų, skaniųjų, putliųjų, minkštutėlių varškės SPURGYČIŲ receptu!!!

Svarbu – spurgas kepti ant nedidelės ugnies, kad spurgyčių vidus iškeptų, o išorė gražiai apskustų ir nesudegtų!

Ingredientai

Reikės:

450g varškės 9%

4 šaukštai cukraus

3 kiaušiniai

300g miltų

2,5 šaukštelio kepimo miltelių

Aliejaus (kepimui)

Cukraus pudros

Kaip gaminti:

Į dubenį verčiu 450g varškės 9%.

Prie varškės beriu 4 šaukštus cukraus.

Įmušu 3 kiaušinius.

Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės.

Tuomet 300g miltų sumaišau su 2,5 šaukštelio kepimo miltelių ir įsijoju į varškės masę.

Dubens turinį maišau šaukštu, kai pasidaro sunku maišyti šaukštu, pradedu minkyti tešlą rankomis. Užminkyta tešla turi būti ne per kieta, bet ir neturi būti skysta. Jei varškė, kurią naudojate skystesnė, gali prireikti daugiau miltų, bet nereikėtų padauginti 😉.

Užminkiusi tešlą nusiplaunu rankas, nes minkant tešlą, rankos šiek tiek aplimpa tešla 🙂.

Tuomet rankas patepu aliejumi ir formuoju nedideles-mažytes spurgytes. Kepdamos jos stipriai pučiasi. Sulipdžiau apie 58-60vnt 😊.

Į puodą ar prikaistuvį pilu aliejaus (mažiau nei iki pusės), kaitinu ant didesnės ugnies, kad aliejus įkaistų.

Ar aliejus įkaito patogiausia patikrinti mediniu pagaliuku: jei įmerkus pagaliuką į aliejų šis pradeda “burbuliuoti” – aliejus įkaitęs pakankamai.

Į įkaitintą aliejų dedu spurgytes, UGNĮ SUMAŽINU ir kepu vis pavartydama, kol gražiai apskrus. Svarbu – nepridėti daug spurgų į aliejų, nes jos stipriai “storėja”!!!

Iškepusias gražuoles dedu ant popieriniu rankšluosčiu išklotos didesnės lėkštės. Kuomet rankšluostėlis sugers riebalų perteklių perkeliu spurgytes į kitą indą ir apibarstau cukraus pudra.

Irrr… ragaujame… Net sunku apsakyti: kaip gardu… dar šiltos, minkštos su balinta kava, arbata ar puodeliu pieno…

Pasigaminkite ir paragaukite!!!

Nustebsite, kaip viskas nesudėtingai, paprastai, bet tikrai neprastai😉.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti