Labai šokoladinis pyragas – Braunis (Brownie)

Šokoladinis pyragas – braunis 😋
Labai šokoladinis, drėgnas ir minkštas viduje su traškia plutele 👍 Greitai, paprastai ir labai skaniai!

Ingredientai

Reikės:

180g gero juodojo šokolado
115g sviesto
100g cukraus
50g rudojo cukraus
3 kiaušinių
1a/š vanilinio cukraus
šiek tiek druskos
65g miltų
30g kakavos
kepimo forma 20cm skersmens

Kaip gaminti:

Į dubenį sulaužau 180g juodojo šokolado, dedu 115g gabalėliais supjaustyto sviesto.

Dubenį dedu ant garų vonelės ir maišant kaitinu, kol bus vientisa masė.

Palieku masę šiek tiek pravėsti.

Į kitą dubenį beriu 100g baltojo cukraus, 50g rudojo cukraus, šaukštelį vanilinio cukraus, šiek tiek druskos.

Maišydama šluotele į cukrų masę po vieną dedu kiaušinius (vieną įmušu – sumaišau, kitą įmušu sumaišau ir t.t.)

Stipriai maišyti nereikia tik tiek, kad gerai susimaišytų.

Tuomet į kiaušinių-cukraus dubenį maišant supilu pravėsusią šokolado-sviesto masę – maišau, kol abi masės gerai susijungia.

Į dubenį įsijoju 65g miltų, 30g kakavos – sumaišau mentele.

Masė paruošta!

Kepimo formą (20cm skersmens) atsegamais kraštais atsegu, dedu kepimo popierių ant formos dugno, tuomet formelę užsegu, patepu dugną ir kraštus aliejumi. Prie kraštų prispaudžiu kepimo popieriaus juosteles (visas vidus turi būti padengtas kepimo popieriumi).

Supilu pasiruoštą tešlą į kepimo formą.

Kepimo formą kelis kartus trinkteliu į stalą.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~30min (viršus apačia be vėjelio).

Atvėsusį pyragą išimu iš formos.

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti