Lengvas ir natūralus kiaušinių marginimo būdas

Gaminimo laikas: 25 minutės be laukimo

Noriu su jumis pasidalinti labai paprastu, greitu ir svarbiausia natūraliu kiaušinių marginimo būdu. Viskas, ko reikia – raudonasis (mėlynasis) kopūstas.

Pasirodo be to, kad raudonasis kopūstas pilnas visokeriopo gėrio ir yra labai naudingas mūsų organizmui, jis gali puikiai nudažyti margučius 😉.

Tad jei dar nesugalvojote, kaip dažysite kiaušinius – pabandykite nors vieną iš mano siūlomų būdų 🙂.

Ingredientai

Reikės:

1 būdas:

~800g raudonojo kopūsto

1 litro vandens

2 būdas:

~800g raudonojo kopūsto

Saujos svogūnų lukštų

1 litro vandens

1 šaukšto sodos

Kaip dažyti:

Dažysiu kiaušinius dviem būdais: tik su raudonuoju kopūstu, kitas būdas: su raudonuoju kopūstu, svogūnų lukštais ir soda.

Raudonąjį kopūstą (~1,6kg) pjaunu pusiau.

Viena pusė vienam dažymo būdui, kita pusė kitam 😉.

Vieną pusę kopūsto pjaunu dar per pusę ir supjaustau nestoromis riekelėmis (supjaustymo būdas nėra svarbus 🙂).

Supjaustytą kopūstą verčiu į didesnį puodą.

Užpilu 1 litrą vandens.

Puodą nešu ant viryklės – verdu ~15min.

Kitam dažymui, kitą kopūsto pusę supjaustau taip pat (nestoromis riekelėmis).

Supjaustytą kopūstą dedu į didesnį puodą.

Prie kopūsto dedu saują svogūnų lukštų.

Užpilu 1 litru vandens.

Puodą nešu ant viryklės – virsiu ~15min.

Kol verda puodai su kopūstais išvirsiu 10 baltų kiaušinių (arba tiek kiek reikia).

Po 15min, kuomet verdamas kopūstas suminkštėja, puodus išjungiu.

Į puodą, kuriame virė tik raudonojo kopūsto riekelės, dedu virtus kiaušinius. Stengiuosi, kad kiaušiniai panirtų į vandenį ir pasislėptų po kopūstais.

Puodą uždengiu laikau 4-5val arba kol visiškai atvės 😉.

Į kitą puodą kuriame virė raudonasis kopūstas ir svogūnų lukštai dedu šaukštą sodos. Čia padariau klaidą, nes sodą reikėjo dėti į pravėsusį skystį. Man įdėjus į karštą, soda pradėjo putoti ir šiek tiek skysčio išbėgo, bet nieko baisaus. Žalsvas skystis lengvai nusivalo 🙂.

Tuomet į puodą dedu virtus kiaušinius. Kiaušinius patogiai “įtaisau” tarp kopūsto ir lukštų.

Puodą uždengiu, palieku 4-5val.

Jei laikysite ilgiau nieko baisaus – spalvos bus dar sodresnės.

Po 4-5val kiaušinius traukiu lauk iš puodų.

Dedu ant popierinės servetėlės ir laukiu, kol nudžius arba švelniai nusausinu servetėle.

Kiaušiniai jau ir taip gražūs, bet kad būtų blizgūs – sausus kiaušinius patepu šlakeliu aliejaus.

Tai štai taip, paprastai, natūraliomis priemonėmis, galima nuspalvinti velykinius margučius.

Daugiau natūralių kiaušinių marginimo būdų rasite čia: https://www.maistomegeja.lt/kiausiniu-marginimas-svogunu-lukstais/

arba čia: https://www.maistomegeja.lt/marmuriniai-marguciai/

dar vienas dažymo būdas: https://www.maistomegeja.lt/velykiniai-marguciai-dazyti-naturaliomis-priemonemis-%f0%9f%98%89/

Gero laiko dažant kiaušinius 😉…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti