Ar gaminote namuose maskarponės sūrio tortą? Jei ne – siūlau nieko nelaukti ir pasigaminti, nes tortukas – nustabaus skonio 😉…
Gaivus maskarponės ir grietinėlės kremas su švelniai juntama citrinos rūgštele, balti galdūs biskvitai sulieti trintomis braškėmis… mmm… Net ir dabar rašydama, prisimenu, tą burnoje tirpstančio, torto gabalėlio skonį…
Ir kaip smagiai kirtome šį tortuką ne tik mes suaugę, bet ir vaikai (ir dar visi norėjo pakartoti) 😊.
Reikės:
24cm skersmens biskvitų – receptas čia – https://www.maistomegeja.lt/sviesus-biskvitas/
500ml grietinėlės 35%
500g maskarponės sūrio
100g cukraus pudros
1 citrinos sulčių
Trintų braškių su cukrumi
Sirupo sulaistymui: 0,5 stiklinės vandens (virinto atvėsinto) + 2 a/š cukraus + 0,5 citrinos sulčių
Papuošimui:
200ml grietinėlės 35%
2v/š cukraus pudros
Kaip gaminti:
Pirmiausia reikia išsikepti biskvitus 😉. Receptą galima rasti čia: https://www.maistomegeja.lt/sviesus-biskvitas/
Biskvitus galima nusipirkti ir parduotuvėje, bet aš niekada neperku, nes pirktiniai biskvitai niekaip neprilygsta naminiams nei skoniu, nei sudėtimi.
Kuomet jau turiu biskvitus, galima pradėti gaminti tortuką.
Į gilesnį dubenį pilu 500ml grietinėlės 35% (liesesnė netinka).
100g cukraus pudros beriu į dubenį su grietinėle.
500g maskarponės sūrio keliauja prie grietinėlės.
1 citrinos išspaustas sultis pilu į dubenį su grietinėle, maskarpone ir cukraus pudra.
Viską plaku mikseriu iki vientisos, tirštos masės. Kremas turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
Kremas paruoštas!
Paruošiu sirupą sulaistymui:
į pusę puodelio virinto atvėsinto vandens dedu 2 šaukštelius cukraus ir išspaudžiu pusės citrinos sultis.
Sumaišau – sirupas paruoštas! 😉
Į torto lėkštę dedu vieną biskvito lakštą.
Sulaistau jį keliais šaukštais pasiruošto sirupo.
Dedu 3-4 šaukštus trintų braškių su cukrumi – trintas braškes tolygiai paskirstau ant biskvito lakšto.
Tuomet 7 kupinais šaukštais maskarponės grietinėlės kremo užkloju trintų braškių sluoksnį.
Antrasis biskvitas keliauja ant kremo sluoksnio – lengvai paspaudžiu jį rankomis.
Vėl kelių šaukštų sirupo eilė.
3 šaukštus trintų braškių paskirstau ant biskvito.
Ant braškių sluoksnio išdėlioju ir išlyginu likusį maskarponės grietinėlės kremą.
Kremą uždengiu trečiuoju biskvitu – lengvai paspaudžiu rankomis, kad tortukas būtų lygus.
Biskvitą sulaistau keliais šaukštai citrinų sirupo.
Tortuko šonuose išlindusį kremą sulyginu peiliu.
Taip “sulipdytas” tortukas keliauja poilsiauti į šaldytuvą nakčiai.
Kitą dieną puošiu tortuką. Aišku – galima valgyti ir visai nepuoštą 😉.
Peiliu dar kartą sulyginu kremo perteklių ant torto šonų.
Suplaku 200ml grietinėlės 35% ir 2v/š cukraus pudros.
Suplaktu kremu aptepu torto šonus ir viršų (torto šonus galima dekoruoti sudėjus kremą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu – spausti kremą ant šonų – bet tai nebūtina).
Supjaustau ketvirčiais nuplautas ir nusausintas braškes ~350g. Tinka ir kitokios uogos 😉.
Pjaustytas braškes išdėlioju ant torto viršaus.
Tortukas papuoštas!!!
Metas ragauti 😋.
Skanaus!!!
4 komentarai
Sveiki, ar trintas (šakute, bulvių trintuve ar blenderiu?) braškes dedate be skysčio? Trinant blenderiu turbūt skysčio nelieka, o trinant įrankiais – lieka ☺️
Sveiki, braškes sutrinu su blenderiu. Skysčio lieka tiek trinant blenderiu tiek rankiniu būdu. Braškes dedu su skysčiu.
Laba diena, ar esate bandžiusi visų pirma paplakti grietinėlę, o tada truputį dar plakti su maskarpone? Ar tikrai normaliai kremas išeina jas abi sumaišius iškart ir kartu plakant?
Sveiki, visuomet plaku iš karto grietinėlę ir maskarponę sudėjusi – viskas gerai susiplaka. Bet galima pirma išplakti grietinėlę ir po to įdėti maskarponę.
Jei naudočiau cukrų vietoj cukraus pudros tuomet pirmiausia suplakčiau grietinėlę su cukrumi ir po to įdėčiau maskarponę.