Biskvito receptas, kuris visuomet pavyksta!!! Lengviau nebūna 😉

Purus, minkštas šviesus biskvitas tortui. Su šiais biskvitais pagaminsite skaniausius tortukus!!!

Visuomet kepu ne vieną storą biskvitą, bet tris plonesnius. Tuomet iškepa tobulai ir nereikia pjaustyti.

Kepiau 24cm skersmens formoje 😉.

Ingredientai

Reikės:

5 kiaušinių

~ 300g cukraus

70ml aliejaus

~200g miltų

2 a/š kepimo miltelių

Kaip gaminti:

Į dubenį įmušu 5 kiaušinius.

Beriu 300g cukraus.

Plaku mikseriu, kol masė taps puri ir pabals (maždaug ~2-3min priklausomai nuo mikserio galingumo, gali užtrukti ir trumpiau ar ilgiau)!!!

Tuomet pilu 70ml aliejaus (naudojau paprastą saulėgrąžų aliejų tinka ir rapsų, svarbu, kad nebūtų kvapo) – ir dar plaku ~1 minutę.

Į gautą purią masę įsijoju 200g miltų sumaišytų su 2 šaukšteliais kepimo miltelių.

Viską gerai sumaišau mentele iki vientisos masės.

Biskvito tešlą dalinu į tris lygias dalis – supilstau į 3 vienodo dydžio dubenėlius.

Iš kiekvienos tešlos dalies kepsiu po biskvitą.

Įkaitinu orkaitę iki 180C.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių, dedu kepimo formą 24cm atsegamais kraštais, be dugno.

Į kepimo formą pilu vieną dubenėlį tešlos, tolygiai paskirstau tešlą formoje.

Šaunu į įkaitintą!!!!! 180C orkaitę, kepsiu ~10-15min – viršus apačia be vėjelio.

Stebėkite, kad nesudegtų, bet orkaitės durelių, kol kepa biskvitas – nedarinėkite!!!

Iškeptą biskvitą išimu iš orkaitės, peiliu apipjaunu aplink formos kraštą, nuimu kepimo formą, o biskvitą su visu kepimo popieriumi dedu į šalį, kad atvėstų.

Į kepimo skardą įtiesiu kitą kepimo popierių, dedu tą pačią formelę atsegamais kraštais (plauti nereikia) ir kepu dar vieną biskvitą.

Kuomet iškepa antrasis taip pat iškepu ir trečiąjį 😉.

Kai biskvitai atvėsta, galima surinkti tortuką!!!

Torto receptą rasite čia: https://www.maistomegeja.lt/gaivus-vaisinis-tortas/

O jei norite gaminti kitokį tortuką, bet nežinote kokį kremą paruošti? Prie šių biskvitų tiks ir kitų tortų kremai, kurių receptai laukia Jūsų čia: https://www.maistomegeja.lt/

Klauskit jei kyla klausimų, mielai atsakysiu 😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti