Biskvito receptas, kuris visuomet pavyksta!!! Lengviau nebūna 😉
Purus, minkštas šviesus biskvitas tortui. Su šiais biskvitais pagaminsite skaniausius tortukus!!!
Visuomet kepu ne vieną storą biskvitą, bet tris plonesnius. Tuomet iškepa tobulai ir nereikia pjaustyti.
Kepiau 24cm skersmens formoje 😉.
Reikės:
5 kiaušinių
~ 300g cukraus
70ml aliejaus
~200g miltų
2 a/š kepimo miltelių
Kaip gaminti:
Į dubenį įmušu 5 kiaušinius.
Beriu 300g cukraus.
Plaku mikseriu, kol masė taps puri ir pabals (maždaug ~2-3min priklausomai nuo mikserio galingumo, gali užtrukti ir trumpiau ar ilgiau)!!!
Tuomet pilu 70ml aliejaus (naudojau paprastą saulėgrąžų aliejų tinka ir rapsų, svarbu, kad nebūtų kvapo) – ir dar plaku ~1 minutę.
Į gautą purią masę įsijoju 200g miltų sumaišytų su 2 šaukšteliais kepimo miltelių.
Viską gerai sumaišau mentele iki vientisos masės.
Biskvito tešlą dalinu į tris lygias dalis – supilstau į 3 vienodo dydžio dubenėlius.
Iš kiekvienos tešlos dalies kepsiu po biskvitą.
Įkaitinu orkaitę iki 180C.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių, dedu kepimo formą 24cm atsegamais kraštais, be dugno.
Į kepimo formą pilu vieną dubenėlį tešlos, tolygiai paskirstau tešlą formoje.
Šaunu į įkaitintą!!!!! 180C orkaitę, kepsiu ~10-15min – viršus apačia be vėjelio.
Stebėkite, kad nesudegtų, bet orkaitės durelių, kol kepa biskvitas – nedarinėkite!!!
Iškeptą biskvitą išimu iš orkaitės, peiliu apipjaunu aplink formos kraštą, nuimu kepimo formą, o biskvitą su visu kepimo popieriumi dedu į šalį, kad atvėstų.
Į kepimo skardą įtiesiu kitą kepimo popierių, dedu tą pačią formelę atsegamais kraštais (plauti nereikia) ir kepu dar vieną biskvitą.
Kuomet iškepa antrasis taip pat iškepu ir trečiąjį 😉.
Kai biskvitai atvėsta, galima surinkti tortuką!!!
Torto receptą rasite čia: https://www.maistomegeja.lt/gaivus-vaisinis-tortas/
O jei norite gaminti kitokį tortuką, bet nežinote kokį kremą paruošti? Prie šių biskvitų tiks ir kitų tortų kremai, kurių receptai laukia Jūsų čia: https://www.maistomegeja.lt/
Klauskit jei kyla klausimų, mielai atsakysiu 😉.
Skanaus!!!
2 komentarai
Sveiki, kokius miltus naudojate?
Sveiki, kvietiniai aukščiausios rūšies miltai (dažniausiai Kauno grūdų).