Miltiniai blynai

Gaminimo laikas: 15 minučių be kepimo

Labai dažnai sulaukiu klausimų: kaip tuos blynus kepat?

Koks gi tas receptas, kad greitai ir daug blynų būtų galima iškepti?

Tad… pagaliau… įkeliu tą – nepabostančių ir mano šeimoje tituluojamą – kaip tobuliausių blynelių receptą 😉.

Ingredientai

Reikės:

2 kiaušinių

1a/š cukraus

1/4a/š druskos

500ml pieno

300g miltų

Aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

Į dubenį įmušu 2 kiaušinius.

Beriu 1 šaukštelį cukraus, 1/4 šaukštelio druskos.

Pilu 500ml pieno – viską sumaišau šluotele (arba šakute).

Į skystą masę beriu 300g miltų.

Vėl viską gerai sumaišau.

Leidžiu tešlai pailsėti ~10min (nebūtinai)😊.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus (saulėgrąžų ar rapsų).

Pilu po šaukštą tešlos į įkaitintą keptuvę – bus 7 blyneliai. Blynus kepiau 28cm skersmens keptuvėje.

Kepu blynus ant vidutinės ugnies maždaug 1-2min, po to apverčiu ir apkepu kitą pusę dar ~1min.

Taip kepu nedidelius blynelius, kol baigsis tešla 😉. Man pavyko iškepti 60 blynų (jei gerai suskaičiavau).

Iškeptus blynelius (nors trumpam) perkeliu ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Valgėme blynelius su grietine ir vyšnių uogiene.

Buvo labai labai gardu.

Dažnai šiuos blynus ragaujame su vaisiais ir šviežiomis uogomis arba vaisiniu jogurtu – čia jau nuo nuotaikos, skonio ar šaldytuvo turinio priklauso 😊.

Šie blyneliai puikiai tinka lėtiems ir tingiems savaitgalio pusryčiams…

Tad – klausimas – ką gaminsite savaitgalio pusryčiams???

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti