Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Kaip reikalai su moliūgais?
Aš gavau dovanų du nemažus moliūgus, tai dabar receptai su moliūgu “ant bangos”…
Siūlau paragauti moliūgo blynelius su obuoliais – daug moliūgo ir obuolių, o miltų tik vos keli šaukštai.
Blyneliai buvo labai gardūs…😉
Reikės:
700g moliūgo
300g obuolių
Šiek tiek citrinos sulčių
Druskos
Cukraus (pagal skonį, aš dėjau 1 šaukštelį su kaupu)
1 šaukštelio cinamono
2 kiaušinių
4-5 šaukštų miltų
Aliejaus kepimui
Iš nurodyto produktų kiekio iškepiau 24 blynelius, jei jums tiek nereikia – ingredientų imkite mažiau.
Kaip gaminti:
~700g moliūgo supjaustau gabalėliais, nulupu žievę ir sutarkuoju burokine tarka į dubenį.
Prie moliūgo burokine tarka sutarkuoju ~300g obuolių (2 obuoliai) – mano obuoliai naminiai, tad žievelės nenulupau.
Ant trakuotų obuolių užspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių.
Sumaišau tarkuotus obuolius ir moliūgą.
Įmušu du kiaušinius.
Beriu šiek tiek druskos, šaukštelį su kaupu cukraus (jei mėgstate saldžiau ar obuolius naudojote rūgštesnius – cukraus dėkite daugiau).
Į dubenį prie visų “reikalų” beriu dar šaukštelį cinamono.
Viską gerai sumaišau.
Į sumaišytą masę beriu 4-5 šaukštus miltų.
Vėl sumaišau – blynų tešla paruošta 😉.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.
Šaukštu dedu moliūgų blynų masės į keptuvę – vienas su kaupu šaukštas – vienas blynas. 28 cm skersmens keptuvėje vienu metu kepu 6 blynelius.
Blynus kepu ~4min ant vidutinės (šiek tiek silpnesnės) ugnies.
Po to apverčiu ir kepu dar ~4min ant vidutinės ugnies. Ugnies nereikia didinti, nes neiškeps blyno vidus.
Iškeptus blynelius perkeliu į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalų perteklių.
Iš gautos masės iškepiau 24 blynus, jei tiek blynų nereikia – ingredientų kiekį sumažinkite.
Valgėme šiuos blynelius su saldintu jogurtu – jis čia labai tiko 😊. Bet čia jau skonio reikalas…
Skanaus!!!