Skaniausias morenginis tortas su karameliniu kremu ir graikiniais riešutais!!! Saldus, burnoje tirpstantis skanėstas 🙂

Jei gaminsite šventei – svečiai bus sužavėti šio tortuko skoniu ir Jūsų kulinariniais sugebėjimais. O ir be šventės su puodeliu kavos ar arbatos, tortas bus puikiausias desertas 🙂

Ingredientai

Reikės:

Morengams:

4 kiaušinių baltymų

200g cukraus

Biskvitui:

4 kiaušinių

250g cukraus

60ml aliejaus

40g kakavos

160g miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

26cm skersmens kepimo torto formos

Kremui:

2 x 397g skardinės virto saldinto sutirštinto kondensuoto pieno (Rududu)

400g sviesto

4 šaukštai stiprios atvėsintos kavos

~100g graikinių riešutų

Sirupui:

0,5 puodelio vandens

2 šaukšteliai citrinos sulčių

Kaip gaminti:

Kaip iškepti morengus receptą rasite čia: https://www.maistomegeja.lt/morengai/

Jei nenorite kepti morengų namuose, galite juos nusipirkti 😉.

Dar reikia iškepti kakavinį biskvitą:

Į dubenį įmušu 4 kiaušinius, pilu 250g cukraus – plaku mikseriu ~3min, kol masė taps puri ir ims balti.

Tuomet į plakamą masę pilu 60ml aliejaus ir dar plaku mikseriu apie 1 min.

40g kakavos sumaišau su 160g miltų ir 2 šaukšteliais kepimo miltelių.

Sumaišytą miltų-kakavos-kepimo miltelių masę įsijoju į išplaktų kiaušinių masę.

Mentele sumaišau – sujungiu abi mases.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių, dedu torto kepimo formą (26cm skersmens) atsegamais kraštais be dugno ir supilu visą kakavinę biskvito masę.

Masę tolygiai paskirstau.

Šaunu į įkaitintą orkaitę 180C kepsiu ~20min, viršus apačia be vėjelio.

Iškeptą biskvitą atvėsinu. Atvėsusį biskvitą perpjaunu skersai – padalinu į dvi dalis, bus 2 biskvitai.

Kai morengai ir biskvitas paruošti, galima paruošti kremą.

Į dubenį verčiu 2 skardines (kambario temperatūros) (2x397g) virto saldinto sutirštinto pieno (rududu ar kitokio), 400g sviesto (kambario temperatūros) – gerai suplaku mikseriu iki vientisos masės.

Tuomet į kremą pilu šaukštą stiprios atvėsintos kavos (karštos pilti negalima) – vėl suplaku, po to pilu dar šaukštą kavos ir vėl suplaku, taip vis suplakdama supilu 4 šaukštus kavos.

Kremas paruoštas!!!

Kelis šaukštus kremo (4-5) pasilieku pagamintam tortui aptepti!

Pasiruošiu sirupo:

Į pusę puodelio atvėsinto virinto vandens pilu 2 šaukštelius citrinos sulčių – sumaišau – sulaistymo sirupas paruoštas 😉

Metas surinkti tortuką 🙂

Tortą surinksiu torto kepimo formoje – taip lengviau!

Į torto lėkštę ar ant torto padėklo dedu atsegamą torto kepimo formą be dugno.

Viena dalis biskvito keliauja į torto formos dugną.

Biskvitą sulaistau keliais šaukštais sirupo.

Dedu pusę karamelinio kremo, kremą tolygiai paskirstau.

Ant kremo beriu saujelę smulkintų graikinių riešutų.

O dabar morengų eilė! Sulaužau ir sudedu visus išsikeptus morengus ant karamelinio kremo. Lengvai paspaudžiu – sulyginu paviršių.

Ant morengų sluoksnio sudedu visą likusį karamelinį kremą. Kremą paskirstau tolygiai, ant kremo keliauja saujelė smulkintų graikinių riešutų.

Karamelinį kremo sluoksnį uždengiu kakaviniu biskvitu. Lengvai paspaudžiu rankomis.

Viršutinį biskvitą sulaistau keliais šaukštais citrininio sirupo.

Tortas paruoštas!

Dedu tortą į šaldytuvą – laikysiu per naktį.

Ryte galima puošti tortuką!

Apipjaunu peiliu palei formos kraštą ir nuimu kepimo formos kraštą – peiliu sulyginu torto šonus.

Aptepu tortą pasiliktu karameliniu kremu – peiliu sulyginu šonus ir paviršių.

O kaip puošti – Jūsų fantazijos reikalas 🙂.

Jei turite kakavinių sausainių galima juos susmulkinti ir apibarstyti trupinukais, o vėliau papuošti saldumynais ar vaisiais. O jei trupinukų nėra galima papuošti tik torto viršų – saldumynais ir uogom 😉.

O galima ir visai nepuošti – Juk dėl papuošimo skonis nepasikeičia 😀.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti