Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Sluoksniuotas obuolių pyragas, kuriam nereikia maišyti tešlos!!! Ar gali taip būti? Tikrai taip🙂!

Tai lengviausiai pagaminamas pyragas pasaulyje!!!

Kviečiu visus išsikepti šį super greitai pagaminamą ir super skanų obuolių pyragą.

Ingredientai

Reikės:

300g pjaustytų obuolių

130g miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

150g manų kruopų

150g cukraus

150g sviesto

Kepimo forma 11x30cm

Kaip gaminti:

Nulupu ir supjaustau nedideliais gabalėliais obuolius. Pjaustytų obuolių svoris 300g.

Pjaustytus obuolius stumiu į šalį.

Į didesnį dubenį beriu 130g miltų ir 2 šaukštelius kepimo miltelių.

Miltus ir kepimo miltelius gerai sumaišau.

Tuomet į miltų – kepimo miltelių mišinį verčiu 150g manų kruopų ir 150g cukraus.

Vėl viską gerai sumaišau.

Į kepimo formą 11x30cm dydžio įtiesiu kepimo popierių (kepimo forma gali būti ir kitokio dydžio).

Į paruoštą kepimo formą sluoksniuoju pyragą.

Sausą mišinį dalinu į tris dalis. Beriu vieną dalį sausos masės į kepimo formos dugną ir tolygiai paskirstau – pirmasis sluoksnis paruoštas🙂.

Pusę pjaustytų obuolių gabalėlių tolygiai paskirstau ant pirmojo sauso sluoksnio.

Obuolius paslėpsiu dar vienu sauso mišinio sluoksniu.

Likę obuolių gabalėliai keliauja į kepimo formą, juos tolygiai paskirstau ant sauso mišinio sluoksnio.

Obuolių sluoksnį užkloju sausu mišiniu.

Būsimą pyragą lengvai paspaudžiu šaukštu.

150g šalto sviesto tarkuoju ant pyrago viršaus.

Tarkuotas sviestas turi tolygiai padengti visą pyrago paviršių.

Kepsiu pyragą įkaitintoje 180C orkaitėje ~ 50min – viršus apačia be vėjelio.

Iškepusį pyragą traukiu lauk iš orkaitės, palieku šiek tiek atvėsti (arba ne😋). Šiek tiek atvėsęs jis geriau pjaustosi.

Nėra kada laukti… Aš ragausiu dar šiltą – pjaunu gabalėlį ir …

Oi oi oi kaip gardu… Niekada neatspėčiau, kad šį gardumyną galima taip paprastai pagaminti!!!

Būtinai išsikepkite ir paragaukite!!!

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti