Geriau ir būti negali – kepti biskvitų nereikia!!! Belieka tik oreo sausainius sutrupinti, paruošti skanų maskarponės-grietinėlės kremą ir “surinkti” tortuką.
Skonis – nuostabus, darbo – mažai, paruošite – greitai! Nereikia net papuošimo, nebent – labai norite 😉
Reikės:
2 dėžutės “Oreo” sausainių (32vnt)
50g sviesto
500g maskarponės sūrio
200g grietinėlės 35%
100g cukraus pudros
Torto formos 16cm skersmens
Kaip gaminti:
Į dubenį dedu 16vnt oreo sausainių (sausainių “neišardau” dedu su visu įdaru).
Su kočėlu sutrinu sausainius kaip galima smulkiau.
Išlydau 50g sviesto ir supilu ant sausainių – sumaišau.
Torto formą (16cm skersmens) atsegamais kraštais be dugno dedu į torto lėkštę.
Sutrupintus sausainius sumaišytus su sviestu dedu į torto formą.
Suspaudžiu šaukštu – suformuoju torto pagrindą.
Paruošiu kremą:
Į gilesnį dubenį ar plakimo indą pilu 200g grietinėlės (35%), dedu 500g maskarponės sūrio, beriu 100g cukraus pudros – viską suplaku mikseriu – kremas turi būti tirštas (sunkiai krentantis nuo šaukšto).
Rankomis susmulkinu 8 sausainius ir sudedu į kremą – sumaišau.
Paruoštą kremą dedu į torto formą ant torto pagrindo – spaudžiant šaukštu sulyginu paviršių.
Į dubenį dedu dar 8 sausainius ir sutrupinu kočėlu (sutrupinti reikia kaip galima smulkiau).
Sutrupintus sausainius beriu ant tortuko viršaus – sausainių trupinius sulyginu šaukštu.
Paruoštą tortuką dedu į šaldytuvą mažiausiai 2val – tikrai galima ilgiau.
Po kelių valandų nuimu torto formą, sulyginu, padailinu kraštus.
Galima papuošti tortuką – jei yra noro 😉
Mums tiko ir visai be papuošimo!
Skanaus!!!