Geriau ir būti negali – kepti biskvitų nereikia!!! Belieka tik oreo sausainius sutrupinti, paruošti skanų maskarponės-grietinėlės kremą ir “surinkti” tortuką.
Skonis – nuostabus, darbo – mažai, paruošite – greitai! Nereikia net papuošimo, nebent – labai norite 😉

Ingredientai

Reikės:

2 dėžutės “Oreo” sausainių (32vnt)
50g sviesto
500g maskarponės sūrio
200g grietinėlės 35%
100g cukraus pudros
Torto formos 16cm skersmens

Kaip gaminti:

Į dubenį dedu 16vnt oreo sausainių (sausainių “neišardau” dedu su visu įdaru).

Su kočėlu sutrinu sausainius kaip galima smulkiau.

Išlydau 50g sviesto ir supilu ant sausainių – sumaišau.

Torto formą (16cm skersmens) atsegamais kraštais be dugno dedu į torto lėkštę.

Sutrupintus sausainius sumaišytus su sviestu dedu į torto formą.

Suspaudžiu šaukštu – suformuoju torto pagrindą.

Paruošiu kremą:

Į gilesnį dubenį ar plakimo indą pilu 200g grietinėlės (35%), dedu 500g maskarponės sūrio, beriu 100g cukraus pudros – viską suplaku mikseriu – kremas turi būti tirštas (sunkiai krentantis nuo šaukšto).

Rankomis susmulkinu 8 sausainius ir sudedu į kremą – sumaišau.

Paruoštą kremą dedu į torto formą ant torto pagrindo – spaudžiant šaukštu sulyginu paviršių.

Į dubenį dedu dar 8 sausainius ir sutrupinu kočėlu (sutrupinti reikia kaip galima smulkiau).

Sutrupintus sausainius beriu ant tortuko viršaus – sausainių trupinius sulyginu šaukštu.

Paruoštą tortuką dedu į šaldytuvą mažiausiai 2val – tikrai galima ilgiau.

Po kelių valandų nuimu torto formą, sulyginu, padailinu kraštus.

Galima papuošti tortuką – jei yra noro 😉

Mums tiko ir visai be papuošimo!

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti