Puikus “Pavlovos” desertas 😋
Paruošimas tikrai nesudėtingai, tik reikia turėti šiek tiek kantrybės – ilgesniam kepimui ir morengo atvėsinimui!
Tradiciškai morengas formuojamas kaip negilus lizdelis – pripildomas plakta grietinėle bei gausiai papuošiamas šviežiomis uogomis ar vaisias.
Šį kartą kepiau visai ne “lizdelį”, o plonesnį blynelį (~25cm skersmens), o plaktos grietinėlės sluoksnį puošiau konservuotais vaisiais ir šaldytais juodaisiais serbentais. Buvo LABAI skanuuu !!!
Reikės:
100g kiaušinių baltymų (3kiaušinių)
200g cukraus pudros
1,5 a/š kukurūzų krakmolo
1 a/š obuolių acto
200g grietinėlės 35%
~250g konservuotų vaisių mišinio
Juodųjų serbentų
Kaip gaminti:
100g baltymų (3kiaušinių baltymai) dedu į dubenį ir plaku mikseriu, po truputėlį į plakamus baltymus suberiu 200g cukraus pudros – plaku mikseriu ~10min.
Tuomet dedu 1,5 šaukštelio kukurūzų krakmolo, pilu šaukštelį obuolių acto ir gerai sumaišau mentele.
Visą baltymų masę pilu į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, mentele suformuoju ~25cm skersmens “blyną”.
Kepsiu įkaitintoje 100C orkaitėje ~1,5val.
Atvėsinu pravėrusi orkaitės dureles!
Į dubenį pilu 200ml (35%) grietinėlės – grietinėle suplaku mikseriu iki purumo.
Ant atvėsusio morenginio “blyno” sudedu ir šaukštu paskirstau visą suplaktą grietinėlę.
Ant grietinėlės dedu ~250g konservuotų vaisių mišinio, saują juodųjų serbentų.
Gardumynas paruoštas!
Skanaus 😉