Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Labai skanus, drėgnas ir minkštas – nuostabaus skonio pyragas su varške ir uogomis. Šį kartą kepiau pyragą su šilauogėmis – jos čia labai labai derėjo, bet tikrai tinka ir kitokios uogos.
Pyragas lengvai ir greitai pagaminamas, todėl patiks ir tiems, kurie virtuvėje sukiotis nelabai mėgsta 😉.
Reikės:
280g varškės 9%
200g cukraus
130g sviesto
3 kiaušinių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 šaukštelio citrinos žievelės
220g miltų
50g krakmolo (bulvių)
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
200g uogų (šilauogių)
Kaip gaminti:
Į dubenį dedu 280g varškės 9%.
Prie varškės beriu 200g cukraus, 1 šaukštelį vanilinio cukraus, šiek tiek druskos.
Įmušu 3 kiaušinius.
Verčiu 130g minkšto sviesto.
Citriną nuplikinu verdančiu vandeniu ir įtarkuoju maždaug šaukštelį citrinos žievelės į bendrą dubenį prie visų ingredientų.
Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės.
Tuomet į gautą masę įsijoju sumaišytus:
220g miltų, 50g krakmolo (naudojau bulvių) ir 1,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Viską labai gerai sumaišau mentele iki vientisos masės.
Bus tiršta tešla 😉.
Į dubenį su tešla beriu ~200g šilauogių (tinka ir kitokios uogos – galima naudoti ir šaldytas, tik reikėtų jas atitirpinti ir nuvarvinti skystį).
Vėl sumaišau, kad uogos tolygiai pasiskirstytų tešloje.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių. Ant popieriaus dedu atsegamos kepimo formos žiedą (20cm skersmens) be dugno. Galima naudoti ir su dugnu, bet man taip paprasčiau – tešla tiršta ir niekur nepabėgs…
Į formelę verčiu visą būsimo pyrago tešlą.
Mentele sulyginu paviršių.
Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~50min – viršus apačia be vėjelio. Kepimo laiką stebėkite, gal prireiks šiek tiek daugiau – priklausomai nuo orkaitės ypatybių.
Iškepusį pyragą traukiu lauk iš orkaitės ir palaukiu, kol atvės – aš nesulaukiau, kol visai atvės 😀.
Peiliu apipjaunu palei formelės kraštą. Nuimu atsegamą žiedą.
Pyragą apverčiu “aukštyn kojom” į lėkštę – pyrago viršus atsiranda apačioje, o apačia viršuje 😊. Nuo pyrago nuimu kepimo popierių.
Pyrago paviršių apibarstau cukraus pudra.
Papuošiu šilauogėmis…
Ir… galima ragauti 😉.
Ką galiu pasakyti – pyragas labai gardus tiek šiltas tiek atvėsęs. Su puodeliu kavos, arbatos ar pieno – puikiai tiko – paragaukite ir įvertinsit patys!!!
Skanaus…