Pyragas su varške ir uogomis

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Labai skanus, drėgnas ir minkštas – nuostabaus skonio pyragas su varške ir uogomis. Šį kartą kepiau pyragą su šilauogėmis – jos čia labai labai derėjo, bet tikrai tinka ir kitokios uogos.

Pyragas lengvai ir greitai pagaminamas, todėl patiks ir tiems, kurie virtuvėje sukiotis nelabai mėgsta 😉.

Ingredientai

Reikės:

280g varškės 9%

200g cukraus

130g sviesto

3 kiaušinių

1 šaukštelio vanilinio cukraus

1 šaukštelio citrinos žievelės

220g miltų

50g krakmolo (bulvių)

1,5 šaukštelio kepimo miltelių

200g uogų (šilauogių)

Kaip gaminti:

Į dubenį dedu 280g varškės 9%.

Prie varškės beriu 200g cukraus, 1 šaukštelį vanilinio cukraus, šiek tiek druskos.

Įmušu 3 kiaušinius.

Verčiu 130g minkšto sviesto.

Citriną nuplikinu verdančiu vandeniu ir įtarkuoju maždaug šaukštelį citrinos žievelės į bendrą dubenį prie visų ingredientų.

Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės.

Tuomet į gautą masę įsijoju sumaišytus:

220g miltų, 50g krakmolo (naudojau bulvių) ir 1,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Viską labai gerai sumaišau mentele iki vientisos masės.

Bus tiršta tešla 😉.

Į dubenį su tešla beriu ~200g šilauogių (tinka ir kitokios uogos – galima naudoti ir šaldytas, tik reikėtų jas atitirpinti ir nuvarvinti skystį).

Vėl sumaišau, kad uogos tolygiai pasiskirstytų tešloje.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių. Ant popieriaus dedu atsegamos kepimo formos žiedą (20cm skersmens) be dugno. Galima naudoti ir su dugnu, bet man taip paprasčiau – tešla tiršta ir niekur nepabėgs…

Į formelę verčiu visą būsimo pyrago tešlą.

Mentele sulyginu paviršių.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~50min – viršus apačia be vėjelio. Kepimo laiką stebėkite, gal prireiks šiek tiek daugiau – priklausomai nuo orkaitės ypatybių.

Iškepusį pyragą traukiu lauk iš orkaitės ir palaukiu, kol atvės – aš nesulaukiau, kol visai atvės 😀.

Peiliu apipjaunu palei formelės kraštą. Nuimu atsegamą žiedą.

Pyragą apverčiu “aukštyn kojom” į lėkštę – pyrago viršus atsiranda apačioje, o apačia viršuje 😊. Nuo pyrago nuimu kepimo popierių.

Pyrago paviršių apibarstau cukraus pudra.

Papuošiu šilauogėmis…

Ir… galima ragauti 😉.

Ką galiu pasakyti – pyragas labai gardus tiek šiltas tiek atvėsęs. Su puodeliu kavos, arbatos ar pieno – puikiai tiko – paragaukite ir įvertinsit patys!!!

Skanaus…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti