Pyragas su varške

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Labai lengvai, super greitai pagaminamas – baisiai skanus, purus pyragas su varškės debesėliais ir avietėmis…

Nieko nelaukite, meskite visus darbus ir kepkite šį pyragą😉!!!

Ingredientai

Reikės:

2 kiaušinių

80g cukraus

druskos

1 šaukštelio vanilinio cukraus

100ml aliejaus

100ml pieno

200g miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

180g varškės 9%

20g cukraus

1 kiaušinio

100g aviečių (naudojau šaldytas)

Kaip gaminti:

Į dubenį įmušu 2 kiaušinius.

Beriu 80g cukraus, 1 šaukštelį vanilinio cukraus, šiek tiek druskos.

Plaku mikseriu ~1min.

Po minutės (vis dar plaku mikseriu) į dubenį pilu 100ml aliejaus (naudojau saulėgrąžų) ir 100ml pieno (kambario temperatūros).

Dar plaku ~1min.

Į gautą skystą masę įsijoju 200g miltų sumaišytų su 2 šaukšteliais kepimo miltelių.

Viską vėl suplaku mikseriu iki vientisos masės.

Pyrago tešla paruošta!😉

Į kepimo formą (26cm skersmens) įtiesiu kepimo popierių.

Pilu visą pyrago tešlą, tolygiai paskirstau mentele.

Paruošiu varškės įdarą:

Į dubenį verčiu 180g varškės 9% (galima liesesnės ar riebesnės).

Prie varškės beriu 20g cukraus, įmušu vieną kiaušinį.

Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės.

Šaukštu išdėlioju gautą varškės masę į formą ant pyrago tešlos (tolygiai išdėlioju didesniais “debesėliais”).

Tuomet ant būsimo pyrago paviršiaus išdėlioju 100g aviečių (naudojau šaldytas, bet tinka ir šviežios arba galima rinktis kitas uogas😉).

Kepsiu pyragą įkaitintoje 180C orkaitėje ~45min – viršus apačia be vėjelio.

Iškepusį pyragą apibarstau cukraus pudra (nebūtinai).

Valgėme dar šiltą – kas su balinta kava, kas su arbata – buvo BAISIAI skanu…

Minkštas, purus, su puikiai derančiais varškės debesėliais ir aviečių rūgštele…mmm…

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti