Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Labai lengvai, super greitai pagaminamas – baisiai skanus, purus pyragas su varškės debesėliais ir avietėmis…
Nieko nelaukite, meskite visus darbus ir kepkite šį pyragą😉!!!
Reikės:
2 kiaušinių
80g cukraus
druskos
1 šaukštelio vanilinio cukraus
100ml aliejaus
100ml pieno
200g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
180g varškės 9%
20g cukraus
1 kiaušinio
100g aviečių (naudojau šaldytas)
Kaip gaminti:
Į dubenį įmušu 2 kiaušinius.
Beriu 80g cukraus, 1 šaukštelį vanilinio cukraus, šiek tiek druskos.
Plaku mikseriu ~1min.
Po minutės (vis dar plaku mikseriu) į dubenį pilu 100ml aliejaus (naudojau saulėgrąžų) ir 100ml pieno (kambario temperatūros).
Dar plaku ~1min.
Į gautą skystą masę įsijoju 200g miltų sumaišytų su 2 šaukšteliais kepimo miltelių.
Viską vėl suplaku mikseriu iki vientisos masės.
Pyrago tešla paruošta!😉
Į kepimo formą (26cm skersmens) įtiesiu kepimo popierių.
Pilu visą pyrago tešlą, tolygiai paskirstau mentele.
Paruošiu varškės įdarą:
Į dubenį verčiu 180g varškės 9% (galima liesesnės ar riebesnės).
Prie varškės beriu 20g cukraus, įmušu vieną kiaušinį.
Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės.
Šaukštu išdėlioju gautą varškės masę į formą ant pyrago tešlos (tolygiai išdėlioju didesniais “debesėliais”).
Tuomet ant būsimo pyrago paviršiaus išdėlioju 100g aviečių (naudojau šaldytas, bet tinka ir šviežios arba galima rinktis kitas uogas😉).
Kepsiu pyragą įkaitintoje 180C orkaitėje ~45min – viršus apačia be vėjelio.
Iškepusį pyragą apibarstau cukraus pudra (nebūtinai).
Valgėme dar šiltą – kas su balinta kava, kas su arbata – buvo BAISIAI skanu…
Minkštas, purus, su puikiai derančiais varškės debesėliais ir aviečių rūgštele…mmm…
Skanaus!!!