Gaminimo laikas: 15 minučių be laukimo

Labai greitai ir lengvai pagaminamas pyragas, nes gaminu su kokybišku, kompaktišku, patikimu – Sensor trintuvu 3 in 1!!!

Su šiuo galingu pagalbininku darbai vyksta greičiau ir paprasčiau 😉.

Tokį galite įsigyti Bohemia parduotuvėse – spauskite nuorodą: https://bohemia.lt/buitine-technika/11299-trintuvas-trys-viename-shb4464rd-eue3-800w-d6–8590669288458.html

Ingredientai

Reikės:

300g sausainių

120g sviesto

370 – 400g tiršto graikiško jogurto

180g varškės 9%

80g cukraus pudros

Stiklinės aviečių

2v/š cukraus

Uogų papuošimui

Rėmėjo ingredientai

Šiam patiekalui pagaminti yra naudojami mūsų rėmėjų ingredientai:

Sencor trintuvas 3 in 1

Maisto mėgėjos rėmėjas: UAB „Izora“

Kaip gaminti:

Smulkintuvo pagalba susmulkinu 300g sausainių.

Smulkintus sausainių trupinius beriu į dubenį.

Išlydau 120g sviesto.

Lydytą sviestą užpilu ant trupinių.

Viską gerai sumaišau.

Į torto kepimo formos (20cm skersmens) dugną (atsegamais kraštais) įtiesiu kepimo popierių. Uždedu formos kraštus.

Trupinių ir sviesto masę verčiu į kepimo popieriumi išklotą formą.

Stiklinės pagalba spausdama trupinius, suformuoju pagrindą ir kraštus pyragui.

Šaunu pyrago pagrindą į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~10min viršus apačia be vėjelio.

Gražiai apskrudusį pyrago pagrindą traukiu lauk iš orkaitės ir palieku visiškai atvėsti.

Stiklinę aviečių verčiu į blenderio indą.

Prie aviečių beriu 2 šaukštus cukraus.

Uogas ir cukrų sutrinu blenderio pagalba.

Sutrintas uogas pilu į kitą dubenėlį, nes blenderio indo reikės kremui paruošti 😉.

Blenderio indą išplaunu ir gerai išsausinu.

180g varškės 9% dedu į blenderio indą.

Prie varškės keliauja 400g tiršto graikiško jogurto.

Šiek tiek citrinos sulčių (2v/š) ir 80g cukraus pudros.

Viską suplaku plakimo šluotelės pagalba.

Bus tirštas kremas!

Mažiau nei pusę kremo dedu ant atvėsusio sausainių pagrindo.

Kremą tolygiai paskirstau.

Tuomet kremo sluoksnį uždengiu trintomis avietėmis.

Ant aviečių sluoksnio tolygiai išdėlioju likusį kremą.

Sulyginu paviršių – trintų aviečių turėtų nesimatyti 😊.

Uždengiu pyragą maistine plėvele.

Laikau šaldytuve 6-8val., kad viskas gerai sustingtų.

Aš gaminau pyragą vakare, tad nakčiai palikau šaldytuve.

Ryte pyragą papuošiau šilauogėm ir avietėm.

Pyrago paviršių apibarsčiau cukraus pudra.

Ir pyragas, ką ten pyragas – tortas paruoštas 😊.

Mmm ir gražus ir skanus, ir lengvai pagaminamas!!!

Pjaunu visiems po didesnį gabalėlį prie kavos ar arbatos…

Mums LABAI patiko!

Jei gaminsite – skanaus 😉.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti