Minkšti, purūs, kvapnūs ir labai gardūs sausainiai. Skoniu primena naminį obuolių pyragą 😉
Pagaminti super paprasta – lengviau pagaminamų sausainių ir būti negali 😉
O koks nuostabus kvapas pasklinda namuose, oi tas naminių kepinių kvapas… kas jo nežino 😋 Taip ir kviečia čiupti į vieną ranką arbatos puodelį į kitą gardų sausainį ir jaukiai įsitaisius mėgautis saldžia minute 😉
Tad jei norite gardžių ir greitai pagaminamų sausainių – kviečiu pasigaminti!
Reikės:
2 kiaušinių
100g cukraus
0,5a/š cinamono
100g sviesto (kambario temperatūros)
250g miltų
2a/š kepimo miltelių
2 obuolių ~450g
iš šių produktų iškepiau 12 sausainių
Kaip gaminti:
Į dubenį įmušu 2 kiaušinius, beriu 100g cukraus, 0,5 šaukštelio cinamono – plaku mikseriu ~3min.
Į suplaktą masę dedu 100g kambario temperatūros sviesto, įsijoju 250g miltų sumaišytų su 2 šaukšteliais kepimo miltelių.
Suplaku mikseriu iki vientisos masės – turi būti tiršta tešla!
Nulupu 2 obuolius, išpjaunu sėklas ir supjaustau nedideliais kubeliais.
Supjaustytus obuolius verčiu į tešlą, viską gerai sumaišau – sausainių masė paruošta!
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.
Dviem šaukštais iš tešlos į skardą formuoju sausainius (semiu šaukštą su kaupu tešlos su kitu šaukštu nustumiu tešlą į kepimo skardą – palyginu ir suformuoju sausainį). Taip “sumakliavau” 12 sausainių 😉
Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~ 20min (viršus apačia be vėjelio).
Iškeptus sausainius pabarstau cukraus pudra (nebūtinai).
Skanaus!!!