Skaniausi šaltibarščiai 😋

Vasaros mėgstamiausia sriuba – šaltibarščiai!!!
Kiekviena šeimininkė šaltibarščius gamina savaip – tai daugiau kefyro ar pieno, o gal vandens ir grietinės į šaltibarščius įpila. O gal turi slaptą ingredientą, kurį laiko paslaptyje😊
Ar turite Jus savo slaptą ingredientą? Koks jis? Pasidalinkite!!!

Ingredientai

Reikės:

1litro kefyro (2,5% rieb.)
250ml pieno
0,5l stiklainio konservuotų burokėlių (obuolių sultyse)
250g agurkų
3 kietai virtų kiaušinių
Svogūnų laiškų ir krapų mišinio
Druskos
Pipirų
Virtų arba keptų fri bulvių

Aš dalinuosi savo paprastu, greitu – labai skanių šaltibarščių receptu, kuris mūsų šeimoje mėgstamiausias 😉
Prie šaltibarščių labiausiai tinka šviežios virtos bulvės arba bulvytės fri 👍

Kaip gaminti:

Į puodą dedu 50g supjaustyto svogūnų laiškų ir krapų mišinio.

Supilu stiklainį (0,5l) konservuotų burokėlių (obuolių sultyse).

Kubeliais supjaustau tris kietai virtus kiaušinius ir suverčiu į puodą.

Į puodą pilu litrą kefyro (2,5%), 250ml pieno (galima vandens) – sumaišau.

Kubeliais supjaustau 250g agurkų ir sudedu į puodą.

Beriu druskos, pipirų – sumaišau.

Pilu šaltibarščių į dubenėlį, beriu šiek tiek žalumynų.

Skanaus 😊

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti