Vasaros mėgstamiausia sriuba – šaltibarščiai!!!
Kiekviena šeimininkė šaltibarščius gamina savaip – tai daugiau kefyro ar pieno, o gal vandens ir grietinės į šaltibarščius įpila. O gal turi slaptą ingredientą, kurį laiko paslaptyje😊
Ar turite Jus savo slaptą ingredientą? Koks jis? Pasidalinkite!!!
Reikės:
1litro kefyro (2,5% rieb.)
250ml pieno
0,5l stiklainio konservuotų burokėlių (obuolių sultyse)
250g agurkų
3 kietai virtų kiaušinių
Svogūnų laiškų ir krapų mišinio
Druskos
Pipirų
Virtų arba keptų fri bulvių
Aš dalinuosi savo paprastu, greitu – labai skanių šaltibarščių receptu, kuris mūsų šeimoje mėgstamiausias 😉
Prie šaltibarščių labiausiai tinka šviežios virtos bulvės arba bulvytės fri 👍
Kaip gaminti:
Į puodą dedu 50g supjaustyto svogūnų laiškų ir krapų mišinio.
Supilu stiklainį (0,5l) konservuotų burokėlių (obuolių sultyse).
Kubeliais supjaustau tris kietai virtus kiaušinius ir suverčiu į puodą.
Į puodą pilu litrą kefyro (2,5%), 250ml pieno (galima vandens) – sumaišau.
Kubeliais supjaustau 250g agurkų ir sudedu į puodą.
Beriu druskos, pipirų – sumaišau.
Pilu šaltibarščių į dubenėlį, beriu šiek tiek žalumynų.
Skanaus 😊