Ukrainietiška raugintų kopūstų sriuba

Jei pasiilgote TIKROS naminės sriubos skonio – šis receptas kaip tik Jums!!!

Labai gardi, soti, nuostabaus aromato ukrainietiška raugintų kopūstų sriuba! Pagaminama visai nesudėtingai, na gal nelabai greitai, bet dėl puikaus skonio tikrai verta šiek tiek užtrukti!

Ši sriuba puiki dar ir tuo, kad yra viena iš nedaugelio sriubų, kuri kitą dieną dar skanesnė – nei ką tik išvirta!!! Tad jei išvirsite daugiau, turėsite puikius pietus ne vienai, bet dviem, o gal net trims dienoms 😉

Kviečiu pasigaminti ir paragauti gardžios ukrainietiškos raugintų kopūstų sriubos!!!

Ingredientai

Reikės:

500g kiaulienos šonkaulių

2 litrų vandens

1,5 šaukštelio druskos

300g bulvių

2 šaukštų sorų kruopų

250g raugintų kopūstų

1 šaukšto cukraus

lauro lapelių

Juodųjų pipirų žirnelių

100g svogūno

150g morkos

aliejaus kepimui

2 šaukštų kečupo

1-2 skiltelių česnako

Kaip gaminti:

Supjaustau ~500g kiaulienos šonkaulių.

Mėsą dedu į puodą, užpilu 2 litrus vandens, beriu 1,5 šaukštelio druskos.

Puodą dedu ant viryklės, verdu ant didesnės ugnies.

Prieš užverdant būtinai nugraibau susidariusias putas!

Kai puodas užverda ugnį sumažinu, dangtį uždengiu ir verdu ~1val.

2 šaukštus sorų kruopų nuplaunu, užpilu vandeniu ir mirkysiu ~20min.

Po 1val į puodą dedu kubeliais supjaustytų 300g bulvių – verdu ~10min.

Tuomet mirkytas sorų kruopas verčiu į puodą (vandenį nuo kruopų reikia nupilti).

Į puodą dedu 250g raugintų kopūstų, beriu šaukštą cukraus, kelis lauro lapelius ir žiupsnelį juodųjų pipirų žirnelių.

Viską sumaišau – uždengiu dangtį – virsiu 15-20min ant silpnesnės ugnies.

Tuo metu keptuvėje pakepinsiu daržoves.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.

Verčiu kubeliais pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką.

Kepinu ~7min ant vidutinės ugnies.

Kuomet svogūnas ir morka apkepa į keptuvę dedu 2 šaukštus kečupo – sumaišau ir pakepinu ~1min.

Kepintas daržoves ir susmulkintą skiltelę česnako verčiu į sriubos puodą.

Viską gerai sumaišau.

Uždengus dangtį virsiu dar ~5min.

Po 5 min ugnį išjungiu ir palieku sriubą ~20min pailsėti!

Pilu sriubą į dubenėlį, gausiai beriu smulkintų šviežių žalumynų ir ragauju😉.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti